lördag 13 september 2014

Parkin diskad och Bonden strular, men semestern var bra!

Det kan hända en hel del på 14 dagar.

Sedan senaste bloginlägget har Parkin hunnit bli diskad som solklar etta i Ungern. ca 40 000 kronor i första pris som spreds för vinden av ett rent klantigt tilltag av Rudolf Haller, som troligen vunnit loppet ändå hur det än körts.

Nu kunde han inte hålla sig då tempot sänktes utan sände fram, varpå den i ledningen "tjuvsvarade" när Parkin skulle överta, 600 från mål ungefär. Haller blev förbannad och i princip tvingade ledaren till att släppa genom att trycka in honom en bit in på innerplan. Solklart övergrepp, men av den typen som domarna på exempelvis Oviken aldrig ser (Hände mig en gång där utan åtgärd), men som man nu såg i Ungern. Och agerade på.

Helt rätt men tråkigt. Parkin själv är antagligen lyckligt ovetande, men såg helfin ut då han brisade undan och "vann" odriven med ca 20-25 meter ner till tvåan.
Nya tag i slutet av månaden i Österrike.

Bonden har hunnat med två starter sedan förra gången jag skrev här.
Riktigt bra på nytt rekord (16,6) på Solänget näst senast då han blev trea efter att ha blivit avslagen precis på mållinjen om andrapriset, med minsta möjliga marginal av en vasst spurtande konkurent.

Igår var han ute igen, då på Dannero.

Slutade femma efter väl optimistisk styrning av undertecknad. Två omstarter och han hoppade i båda innan han gick i väg i den giltiga.
Men hoppade ändå en kort bit efter start och hamnade sist. Tidigt avancemang valde jag då fältet drogs ut, men kunde inte komma ner på en gång, utan fick köra lite mot ledaren, som blev lite grinig, innan vi kom ner i rygg. Bonden kämpade ändå på bra och höll tredjeplatsen till början av upploppet, men stumnade sedan och fick släppa två stycken förbi sig.

Vi tar nya tag.

Körde även Gravel Concrete, men han hade ingen av sina bättre dagar. Hade lite svårt med travet. Trots tråkigt utgångsläge, med 20 meters tillägg på 1640 meter, så lyckades jag ge honom ett bra lopp, men ändå så fanns det inget att köra med på slutet. 11-åringen gick ändå 15,5 voltstart.

Semesterveckan på den grekiska ön, Karpathos (som ligger mellan Rhodos och Kreta) var som vanligt trevlig, men gick också som vanligt väldigt fort och nu är vi tillbaka här hemma igen.


Tidigt på plats på stranden. Härlig semestervecka Foto: Björn Persson ©

Hanna Svensson har ju skött hästarna och stallet när vi varit borta. Och hon har varit nöjd med hur de skött sig.
Parkes går nu fem intervaller i backen och enligt Hanna så känns hon riktigt bra. Synd att Bergsåker stänger för banomläggning ett par veckor nu, men vi hinner väl ner och köra ändå, även om det dröjer några veckor. Svullnaderna ovanför kotorna hålls i schack genom omslag och gröngröt. Verkar fungera även om de fortfarande finns där.

Målet är kval innan årsskiftet, i varje fall om vi kan komma ner på banan lite innan vädret blir sämre. Någon tvåårsstart är dock inte planerad för henne. Hennes psyke är lite annorlunda och hon är mer "tävlingsinriktad" än vad "Junior" var och då måste de vara förberedda på att kunna vara med och "tävla" på riktigt redan från början, för att det ska vara någon vits med att starta.

Planerna inför fortsättningen är väl att vi tränar på med både henne och Bonden.

"Farmer" är ju oöm och kämpar på ungefär likartat utan att få till det hundraprocentigt.

Första spår på kortlopp med bilstart vore ju optimalt. Tills vi får de förutsättningarna är det väl bara att starta på

Jag provar att anmäla till Dannero nästa fredag igen.

Vi hörs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar