torsdag 12 februari 2015

Rullar på i sakta mak

Har funderat lite på livet och allt runt i kring. Det blir lätt så när någon jämnårig försvinner. I början av månaden dog en gammal fotbollskompis. Han var ett halvår yngre än mig och vi spelade i lag i mitten på 1990-talet och senare spelade han i ett lag jag tränade. Det var en bra kille som jag haft mycket roligt med både inom och utanför fotbollen. Han levde ett sunt liv och tränade regelbundet. Men från sjukdomen som börjar på C kommer man tydligen inte undan. Vila i frid, Mats.

Verksamheten med hästarna rullar på som vanligt oavsett vad som händer.

Nya böter i förra veckan med Bonden. Den här gången var de dock befogade då jag tog fel spår i starten.

Hästen är ju dum att vända upp med i voltstart, framförallt från spår fyra och jag vände därför lite tidigare än vad man ska för att han inte skulle stå rakt upp med framhovarna i huvudhöjd på någon, men då blev femman lite ängslig och körde innanför oss och då blev det så att jag hamnade i femte spår och fick 900 i böter. Inget att säga om. I den giltiga starten vände jag som man skulle och resultatet blev en hundrameters startgalopp.
Hästen gick sedan bra tills dess att upploppet närmade sig då vi var trea. han lade mer eller mindre av även denna gång men vi fick i alla fall sista slanten så att det räckte åtminstone till böterna och det runt i kring.

Åttonde loppet i rad han tar pengar trots att han inte brukar sig. OM han tog i så skulle han vinna åtminstone ett par lopp i rad.

Men det är väl utsiktslöst.

Vi tar nya tag i morgon på Bollnäs då förutsättningarna finns åtminstone. Vi gör några smärre ändringar och dessutom hoppas vi på att vädret håller i sig så att vi kan få en bra barfotabana.

Parkes tränar på men känns inte helt hundraprocentig. Min gamle husveterinär 92-årige Kjelle "Vesslan" Westin var här i veckan (vaccinerade Daley) och då kände han igenom Parkes. han hittade dock en galla i vänster knäled. Hon reagerade inte på böjning men han föreslog att jag skulle hålla efter gallan lite med liniment och inte köra i djupsnö. Funkade det inte skulle jag t amig in till någon annan veterinär som gjorde ledbehandlingar, något han själv med ålderns rätt själv numera inte gör längre.

Jag och min husveterinär, den 92-år unge Kjell Westin tar en "selfie". Foto: Björn Persson ©

Vi får väl se vad som händer.

Hon kan dock springa oerhört fort.

Antagligen kvalklar så fort hon fungerar.

Den styvt åtta månader gamla Daley växer och frodas. Jag har dock medvetet tagit det lugnt med eventuell inkörning och likande, även om vi börjar förbereda oss lite grann.

Jag brukar ju ha dem inkörda och klara i februari men det känns som om vi tar det lite lugnare med den här damen som är född aningen senare än de andra.
Även om jag tror hon är lätt att köra in så tänkte jag inte ha så bråttom den är gången.

DALEY provar på hur det är att vara påklädd som en travhäst. Hon verkar inte bekymra sig. Foto: Björn Persson ©

Parkin är anmäld till montekval på måndag. Vi får väl se hur det går. Och om han håller för att ridas i lopp med tanke på hans framknän som varit hans akilleshäl hela karriären.

Vi får väl se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar