söndag 26 juli 2009

Nu väntar premielopp

Första inlägget här på Blogger.com.

(På www.bjornperssontrav.se finns alla mina bloggar sedan starten 2006).

25 juli 2009

I dag har jag haft fullt upp.

Det började redan i morse när jag försökte ta reda på om Bergsåkers bana skulle vara öppen eller stängd. Det var missledande uppgifter både här och där och inte ens den officiella sidan http://www.bergsaker.com/ gav något riktigt besked.

Inte förrän jag kom på att ringa Ove Svedins stall och fråga en av personalen där. Ove är en av få tränare som bara håller till på banan. Och den ende som har fast telefon till stallet där (man vill inte gärna ringa hem till någon klockan 7.15 på lördag morgon).

"Dom är ute och sladdar banan i alla fall. Återkom om en halvtimme så får du besked" sa kvinnan som svarade hos Ove och på så sätt fick jag vid 7.45 veta att banan skulle hållas öppen.

Det var bara att lasta och åka ner med Norma för att se om hon var i premiemässigt skick efter 7 veckors frånvaro från en travbana.

Värmningen gick bra. Två bakvarv sedan ett 1640 meters heat i hyfsat tempo måste jag säga. Inledde med 31 första varvet, sedan blev det en "bromsgalopp" då en häst en bit framför oss togs upp och vände tillbaka i bakvarv och Norma antagligen ville hänga med den. När hon ställde sig så avslutade jag med en "femhundring" efter 24,5, innan vi joggade tillbaka in i stallet.

Hon var lite "blåst" efter den värmningen.

Efter ca 25 minuter var det dags för nästa heat. Det "riktiga" testet och det gick bra.
Körde 31/2140 meter i någorlunda jämn fart, förutom då den sedvanliga krängningen och bromsningsförsöket vid 6-700 meter kvar (det är antagligen för att det är där jag brukar vända upp och köra tillbaka i bakvarv när vi kört klart).

Hon var lite seg på upploppet men hade inga problem med tempot i alla fall.

Hon hänger lite på vänster töm men annars kändes det riktigt bra.

Premie på fredag om allt går som det är tänkt.

Min jobbarpolare Erik kom också ner med en häst, som jag körde åt honom eftersom hans fingrar fortfarande inte är återställda. Penny Share heter hon och var för övrigt sparringpartner åt "Junior" förra året då hon för övrigt "slog" honom i varje jobb, men sedan har det häxat för henne och det här var bara andra jobbet på bana i år.
Körde 24,5/2140 meter med henne med ett avslutande varv efter 1,22.

Erik var rätt så nöjd.

Sedan väl hemma vid 11.30 så var det bara att sela ut Newyorken.

Körde en sedvanlig "sista träningspass före start-tur" med henne och hon kändes riktigt fin. Såret hade dragit ihop sig och efter träningspasset så hade även svullnaden gått ner helt, vilket tyder på att det är lymfangit hon fått i benet.

Ska köra en kortare sväng i morgon också för att få igång cirkulationen i benet. Hon sväller nog i över natten när hon står inne.

I nuläget tror jag inte det är någon fara med onsdagens start.

Efter att ha mockat två boxar och varit in och ätit lite Kalaspuffar, återvänt ut i stallet och mockat de två återstående boxarna så var det dags för "junior" (Parkin) att få sina sju intervaller.

Han kändes "smällfin" och riktigt löpvillig.

Siktar på provlopp nästa lördag så får jag se om han "släppt till" på riktigt eller om det bara är här hemma han "bjuder till".

När jag var klar så var klockan 16.00 ungefär, då blev det en dusch och en sväng till affären för att handla, in och laga mat (köttfärssås) som var klar lagom tills det var dags att hämta Anette som slutade jobba klockan 18.

Efter disken blev det sedan rast och vila .

Full dag alltså.

Tog även ett foto på snygge fuxen Nu Pagadi och Erik Adielsson efter segern i torsdags på Bergsåker. Tyvärr så var vädret inte det bästa så kvaliteten blev lite lidande, men jag gillar bilden när Erik sträcker handen i luften och gläds över att de så lätt kapade åt sig 300 000 kronor.


Nu Pagadi - Erik Adielsson vinnare av Norrlands Grand Prix 2009 FOTO: © Björn Persson.

Mer info om nästa start kommer närmare onsdag.

Hej då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar