fredag 18 oktober 2013

Här är det fullt upp

Hej igen.

Har inte hunnit skriva på väldigt länge.

Men å andra sidan är det ingen som kommenterar något så det är ju inte ens säkert att det är någon som läser heller?

Parkin har ju varit rent ut sagt usel sedan han kom hem.

Nu är det ju inte så konstigt egentligen eftersom han gör som han alltid gjort sedan han började "kämpa" i loppen som fyraåring.

Han skiter i det hela när det blir september/oktober. Det är ganska lätträkneliga lopp som han sprungit "bra" i efter augustis utgång.

Inte ens Henke fick fart på honom i Bollnäs i måndags.

Hästen kände oerhört fin innan men bjöd inte till alls i loppet. nu fick han ju en stygg första sväng i fjärdespår innan han backades sist, så lite ursäktad är han väl.

Men för dåligt!

Tråkigt för mig att han inte springer när han är hemma här ,men jag borde ju ha förstått att han ser Storjorden som ett vilohem och inte en träningsanläggning.

Det är mycket därför han nu också får ta ett nytt steg i karriären.

Under året som gått så har han, som de flesta väl märkt?, inte räckt till i Guld och därmed så har även förtjänstmöjligheterna för honom varit begränsade här hemma.

Det kostar ju också oftast mer än det smakar med hästar i proffsträning, och i år så har det ju inte varit lika enkelt som ifjol att hålla fogden stången när räkningarna dimper ner.

När han inte heller springer i min träning eller när jag kör honom i lopp så är det ganska meningslöst.
Valet stod då mellan att vinterträna som vanligt och hoppas att han tar sig till våren igen eller skicka honom till varmare breddgrader

Valet blev i slutänden ganska enkelt då jag inte har något att förlora.

I dagarna har jag muntligen kommit överens med Axevalla-tränaren, den Frankrikebaserade Sofia Aronsson (se hemsidan www.sofiaaronsson.com för att se hur det ser ut där hon håller till) om att hon, för enkelhetens skull, leasar "junior" i tio månader och tar honom till Frankrike.

I Frankrike finns det väldigt mycket fler hästar och banor. Och "klasserna" har tydligen inte lika stora "glapp" som här så där nere slipper han ju möta "halva elitloppet" i de lopp han kan delta i.

Det ska bli väldigt spännande att se om de får snurr på honom.

Han lämnar Storjorden innan oktober är slut och återvänder sedan i slutet av augusti nästa år om inget oförutsett inträffar. Papperen ska bara skrivas under av oss både och skickas in till Svensk Travsport sedan så är "showen" i gång.

Se intervju från Bollnästravet på ATG-play HÄR

Över till Quantum Bond då.

Han gjorde ett riktigt bra lopp i fredags på Bergsåker.

Tyvärr körde inte kusken (jag) lika bra.

Jag gav mig i vanliga ordning iväg alldeles för tidigt.

Satt i rygg på en häst som såg ut att kallna 600 kvar och då kunde jag inte hålla mig längre, utan styrde på. Hästen framför fick nya krafter när jag kom upp utvändigt och svarade ut oss.

 "Bonden" blev lite väl trött av en sista sväng i tredje spår, och stumnade på upploppet men tangerade ändå rekordet och blev 7:a.

Han startar igen i morgon från spår 2 bakom bilen på Bergsåker under en sån där "poänglördag". Inget spel men väl 3500 i första pris.

Vi kämpar på.

Det är ju nära hem i alla fall...

Jag är ganska övertygad om att jag har en till riktigt fin häst på gång. Jag har kört "spring" med lilla Parkes tre gånger nu och snacka om att ha lätt för sig.

Se film HÄR

Ska bli spännande att se hur långt den här damen kan gå. Hon blir väl knappast någon ny Parkin, men jag tror nog hon har talang som räcker en bit.

Skriv gärna någon kommentar emellanåt om ni är här och läser.

Det uppskattas!

Hej svejs

4 kommentarer:

 1. hej Björn! Jag läser alltid alla inlägg, men jag kommenterar aldrig :) utom idag då :)

  SvaraRadera
 2. Hej Björn! Mig "känner du" ju vid det här laget! Läser alltid, men kommenterar tyvärr bara ibland...
  Spännande med Parkin i Frankrike, fast jag förstår att det känns vemodigt. Filmen med Parkes var kul att få se!

  SvaraRadera
 3. O jag brukar läsa din blogg, men har varit dålig på att läsa nån blogg alls sen jag började jobba. Men tycker ändå att det är jättekul att läsa dina inlägg. Å lilla Parkes är nog en vinnare hon med, välhanterad från födseln. Kommer att bli en kanonhäst som stor, både i hantering o körning :D Kramen

  SvaraRadera