fredag 4 oktober 2013

Allt verkar bra


Imorgon är det dags för start igen.

Jag vet inte hur många amatörtränare som brukar starta hästar i Gulddivisionen på V75 men jag inbillar mig att det inte är så vanligt.

Det är lite kul faktiskt att jag får den chansen även om "poängen" som gör det möjligt är Henkes förtjänst.

Den här gången så är ju förhoppningarna små på en framskjuten placering.

Men det är roligt att träna en starthäst i Gulddivisionen.

Han har dock känns bättre och bättre eftersom här hemma och jag tycker att han blivit lite aggressivare i hagen. Ikväll sprang han omkring och "småskriade" till lite när jag skulle ta in honom.

Jag hoppas och tror det är ett gott tecken i alla fall.
Skulel han göra en lika slät figur som senast på Solänget, då blir jag dock djupt bekymrad.

Jag tror dock, som jag skrivit tidigare, att det var undertecknad som var orsken till detta. Han har alltid haft svårt att "bjuda till" för mig.

Troligen tar han mig inte på allvar.

Och det är klart jag har ju varit efter honom sedan han var liten och vissa hästar gillar inte att blanda ihop skötsel och tävlingsbiten och tar helt enkelt inte i på samma sätt för den som sköter om dom hela dagarna.
Jag hoppas Henrik får samma fart på honom som vanligt. Sedan om det räcker någonvart det är en annan femma.

Har dock kollat upp honom genom ett blodprov då hans hagkompis snorar och hostar. Svaret var dock av det positiva slaget och inga världen var utanför normen, så han är inte nedsatt av någon infektion i alla fall.

Jag hoppas på en bra insats men som sagt man vet aldrig.

Bonden har inte hostat något mer, än den enda gången i måndags. Inga andra skavanker heller som verkar störa honom. Han går intervaller för fullt och känns enormt stark.

Han är dock fortfarande halvgalen.
Vi provar förhoppningsvis autostart på Bergsåker på fredag.
Han är anmäld till två lopp, men jag hoppas det blir autoloppet.
Parkes har ju hostat och snorat ett tag, men jag har ändå kört skritt med henne, men nu har min gamle husveterinär, Kjell Westin varit hit och lyssnat på lungorna och skrev sedan ut Hippotrim. Nu hoppas jag att hon slutar "snora".

Jag gav dock första dosen först ikväll, för att inte hon skulle komma i kontakt med Parkin (och kontaminera honom inför V75-starten) och imorgon så får han vara ute i hagen direkt på morgonen en stund, när jag kör henne sedan tar jag in honom då hon släpps ut.

Kjell Westin kände även på Norma och konstaterade att hon var dräktig eftersom han inte kände livmodern genom tarmen. Han kände inget föl, men eftersom det var precis i gränsläget för att kunna känna och livmodern hade "sjunkit ner" som den gör på de som är dräktiga så använde han sig av uteslutningsmetoden den här gången.

"Jag kan komma igen vid jul och känna igen om du vill, då känner jag fölet bättre" sa han, den evigt unge 91-åringen.
Jag har även i det närmaste gjort klart mitt omklädningsrum. Jag har målat väggar o tak (saknas en strykning i taket), dragit in el och lyse samt satt in ett element.

Det enda som fattas egentligen är en golvmatta och att borra upp ett hål för ett luftuttag.

Jag är rätt nöjd.

Omklädningsrummet är nu nästan klart. Foto: Björn Persson ©

Nu gäller detbara att hitta en lämplig garderob innan jag "flyttar in".

Som lite extrainformation kan jag berätta att Danskan startade ikväll på Rättvikstravet.

Hon såg fin ut före loppet såg jag på ATG-live. I loppet gick hon bra men kusken var nog lite för optimistisk när hon attackerade i spåren, men hon höll farten bra och blev femma.

Bra att hon fungerade.

Avslutningsvis så ger jag er en uppmaning att hålla tummarna allt ni kan, så att jag inte blir till åtlöje imorgon åtminstone ;)

Hej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar