lördag 14 juni 2014

Långt mellan uppdateringarna

Det är långt mellan uppdateringarna men jag försöker skriva när det är något att berätta åtminstone.

Parkes har tränats på sedan premieloppet och den långa väntan på att få tid hos populära TV-veterinären Catharina Fischerström (som även var Parkins "livsmedicus" under Henke-tiden).

Igår var det så dags och hon hittade några hältor i framknäna, så nu är hon behandlad.

Förhoppningsvis så fungerar hon bättre i travet när hon blir frisk och kry. Nu väntar fjorton dagars hagvila för hennes del innan återbesök.

Bra gjort att klara premien så bra trots hältan i knäna, även om hon inte kändes helt OK.

Nu vet jag säkert varför i alla fall.

Parkin startade i måndags i Nancy. Det var bakvarvslopp och 2600 meter.
Han startade med 25 meters tillägg och trots att han var snabbast ut från start i bakre "fållan" så hamnade han sist utvändigt! Jag vet inte hur det går till men det körs väldigt konstigt mest hela tiden där nere. Nåväl. Satt still där tilöls näst sista sväng då kusken (i helt rätt läge) styrde på i tredjespår. Tyvärr så blev han genast "utputtad" ett spår till och fjärdespår i 600 meter genom en sväng tär på psyket, om inte annat, så farten ebbade ut sista biten men han blev ändå till slut 6:a (en framför blev diskad för orent trav) och tjänade drygt 6500 kronor.

Han såg lite less ut på slutet. Minst sagt. Och vad är annat att vänta när det hela tiden blir väldigt tufft körda lopp för hans del.

Ska det bli några större framgångar är det nog bara att försöka anmäla till lopp där han får stå start och köra till ledningen - och försöka stanna där.

Bonden och jag var till Solänget i torsdagskväll. Bra spår men ändå osäker på formen då han stått över lite träning och även varit struken för hosta. Även om hanvar lysande för en månad sedan så är det svårt att konservera formen utan lopp.

Nu var han riktigt bra ändå och blev 6:a på näst snabbaste tiden han gått någonsin, 15,6 autostart och kort distans. Vi satt i tredje ytter som byttes ut mot tredje inner efter 5-600 meter. Där satt vi och han höll farten bra inne på upploppet när jag vek ut honom även om det märktes att han saknade lite tempo.
Får han hålla sig pigg och frisk, och vi kommer med igen på max 14 dagar så blir det nog riktigt bra nästa gång.

Norma och fölet Daley flyttade igår iväg på sommarbete. Själv har jag för lite gräsytor för att det ska bli speciellt bra för ett växande föl. Hon är bara 7-8 kilometer härifrån så jag kommer åka till dem med jämna mellanrum och hålla kollen så att allt är bra. Vi får se hur länge de blir ute men 2-3 månader kanske.

Norma och Daley utsläppta på bete. Foto: Björn Persson ©

Uppe i Brunflo är Prevenue betäckt och Anette Nyberg som har henne hade varit och hälsat på. Efter midsommar vet vi om No Frosting har bättre transportsperma än sin helbror Chocolatier som man måste betäcka med på plats.

Spännande hur som helst.

Under nationaldagen blev jag intervjuad angående min debut som deckarförfattare på Litteraturscenen utanför Vängåvan i centrala Sundsvall. En kompis filmade det hela och ställde iordning en film av det hela.

I princip hela intervjun ser ni här

Hej för den här gången!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar