måndag 23 juni 2014

Start för Bonden

Inte mycket som händer här. Parkes går i hagen och vilar upp sig enligt veterinärordination. Återbesök på fredag så får vi se om det krävs mer behandling eller om hon är fräsch i knäna igen.

Bonden staratr idag på eftermiddagen och förberedelserna har väl gått som de brukar. Jag har inte kört speciellt tufft med honom sedan senast starten. Hostade dagen efter förra starten, men, "Ta i trä" inget mer efter det som jag hört. Ingen feber och inget snorande så vi får väl se hur det går.
Allt utom spåret är alltså bra, men han är ju bökig att vända upp med i voltstart desto längre ut i banan man kommer så vi får väl se.

Går han i väg måste han kunna vara med dem på linjen.

Parkinstartar till helgen påEnghien. Får väl se hur det går. Inga höga förhoppningar men det sägs att han ska få framspår den här gången för ovanlighetens skull och det är ju bättre än att starta sist i princip varje gång.

Norma och fölet Daley har varit ute drygt tio dagar och det verkar som om det går bra trots ett rent ut sagt "jävligt väder" med mycket regn. Dock så har det inte varit speciellt kallt för årstiden så jag hoppas de fortsätter att klara sig bra. Måste nog ta med mig en borste imorgon då de var väldigt skitiga då de nog legat och rullat sig efter senaste regnskuren.

Daley är ett underligt föl. Först kommer hon fram och "föltuggar" sedan sekunderna efter ska hon busa och då reser och vevar hon med frambenen eller så vänder hon om snabbt som attan och provar att skicka iväg en bakutspark mot en.

Det gäller att passa sig. Inte alls lika beskedlig som Parkin och Parkes var, även om Norma själv hade samma tendenser...

Norma och Daley skitiga som få efter oväder och lera. Foto: Matilda Persson ©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar