lördag 26 juli 2014

Lyckad utflykt till Skellefteå

Längsta blogguppehållet hittills sedan starten tror jag. 12 dagar.

Men svårt att skriva när det inte är så mycket att berätta om. Nu har jag i alla fall något att komma med.

Igår var jag med Bergsåkersamatörerna till Skellefteå för att delta i Royal Hästsortsamatörpokal, som är en Amatörkuskmatch som körs för andra året i rad. Ifjol vann jag ju med Damita på hemmaplan och då fick jag stå tillbaka vid "bortamatchen" i augusti och låta andra intresserade amatörer köra.

Nära att missa årets resa också då jag cyklade omkull förra lördagen och slog axel och sträckte nacken lite. Men jag bedömde att det skulle fungera och även om det fortfarande stramar lite i vänster sida av nacken så gick det bra att köra.

I år gick första omgången i Skellefteå och nu fick jag vara med i Skellefteå. Men eftersom jag vann loppet igår, så får vi väl se om jag får "stå över" på hemmaplan i september ;)

Rätt skoj att vara obesegrad i den här kuskmatchen. Nu fick jag chansen att köra en häst Supplier, som hade mycket mental överkapacitet, men då han hade en cysta på en has, stpr som en pingisboll så hade han problem med höger bak och det var inte alldeles lätt för honom att springa i regelrätt trav.

Jag hade kollat in honom på "Lopparkivet" och var lite fundersam innan hur det skulle gå, även om han sett bättre ut i travet i nuvarande regi än tidigare. Tränaren och ägarmaken, Bodenproffset Roger Nilsson menade att hästen var bättre än raden. Men att han bröt ut lite på rakorna. Kurvorna däremot gick bättre.

Och det stämde ju.Och hästen kunde ta sin första seger på två år.

Supplier ger mig min femte kuskseger. Foto: Peter Backlund ©

Körde en bit från början för att se till att vi inte hamnade för långt bak, vilket gjorde att jag och ledaren fick lite avstånd till övriga. Bra placerad i rygg och där satt jag och koncentrerade mig på att se till att vi var med när "Open stretch" närmade sig. Hästen skötte sig utmärkt, men hade en lite kris 500 kvar då han hade lite svårt med travet, men när sista kurvan kom fungerade han bättre igen.
Men när jag "brottade" ner honom på "Stretchen" och sedan skulle rycka av huvan gick snöret av. Tur som jag hade så fick jag tag i snöret igen och kunde rycka lös den riktigt och då spurtade han undan till lätt seger invändigt.

Mycket skönt att lyckas som "Catchdriver". Igen.


Gående vinnarbild. Tränaren Roger Nilsson, Supplier och jag efter segern i Royals amatörpokal. Foto: Peter Backlund ©

Trevlig samvaro på kvällen med inblandade kuskar och ägare.
Stor eloge till Royals Micke Lindqvist som satasar stort för att stärka oss amatörer.

En riktig eldsjäl.

Hemma har jag börjat träna Parkes igen. Senast var Parkins "gamla" skötare, Hanna Svensson hit och körde henne. Kul att få lite hjälp av Hanna som är en kanontjej och som just nu är barnledig från jobbet hos Henrik Svensson.

Tur för mig

Bonden startar på tisdag på Dannero. Men är bortlottad som vanligt och jag har inga stora förhoppningar, egentligen. Men vi provar väl att runda hela gänget sista 500... "Barfota runt om" är planen.
På tal om Parkin så startar "junior" i Berlin på Mariendorfbanan under torsdag den 31 juli på tyskarnas "Derbywoche". 1609 meter auto. Även om han har startpår 10 så ser det överkomligt ut. 10 000 euro i samlad prissumma, borde innebär runt 5000 E i första pris.

Rudi Haller har haft hästen hos sig i Österrike sedan förra loppet och han kör även nu. Och med förra loppet på näthinnan måste man vara smått optimistisk.

En del är ju lite oroliga över hur han har det så långt hemifrån och går men efter den här bilden så har han det oförskämt bra.

Parkin badar och har det bra i Österrike . Foto: Privat, Rudi Haller ©

HÄR kan ni se ett klipp från när Sofia Aronsson uttalar sig om senaste loppet.

På återhörande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar