lördag 24 januari 2015

Matlapp och en god gärning

Var på utflykt till Bollnäs med Bonden i onsdags. Galopp från start då han blev lite feg med hästar runt om sig när bilen släppte iväg oss, och blev klart sist innan han ställde sig, sedan körde vi runt 15,5-16 i 1500 meter och eftersom vi körde invändigt så hade han ändå lite spurtkrut mot slutet och knetade in till sista matlappen, trots att vi var uppe i en konkurrents vagn 700 kvar när denne drog stopp och utåt samtidigt som vi var på väg om.
Hästen kändes skaplig men han är ju bättre barfota. Vi gör ett nytt försök i ett "spårtrappelopp" på Bergsåker på onsdag. Lunchtrav. Han har minst pengar på sig och vi har spår ett. Siktet inställt på en matlapp så att han kravlar sig över 100 000 intjänat.

Kul om det lyckades.

Parkes var jag in med igen förra helgen och om mungiporna gick upp senast så gick de ner nu. Smällfin i fyra bakvarv sedan blev det bara en massa rullande och ett par galopper utan att hon fick någon ordning på travet. Körde runt 28-29 i 3000 meter med bitarna efter 21-22.

Inte är det så kul när man sitter bakom en kanon som inte fungerar och man inrte vaet vad man ska ta på... Kan ju ha varit banan, men jag vet inte jag.

Fölet Daley är ju väldigt fin och jag ska väl börja på så smått att köra in henne men det blir nog inte förrän i mitten av februari.

Långbenta DALEY när hon var några dagar gammal här hemma. Foto: Maja Löfgren


Utanför travets värld så upptäckte yngsta dottern Matilda hur några ungdomar försökte stjäla grannens skoter under natten till måndage,n varpå hon ropade till mig som öppnade dörren i bara kalsongerna och skrek åt dem, men de hörde mig nog inte för de hade precis fått igång den tjuvkopplade skotern och drog iväg.

Vi ringde polisen som turligt nog var i Matfors, jag klädde på mig och vi sprang ner och väckte grannarna. Polisen mötte tjuvarna halvvägs in på storjordenvägen men kunde inte stoppa tjuvarna som vek ut på en lägde och förvann. Grannen tog dock upp jakten på sin enduro-crossmotorcykel och spårade dem till Töva, en mil härifrån mot Sundsvall där han hittade skotern, och en av tjuvarna fastnade där i polisens garn.

Någon dag senare var även de andra två tjuvarna gripna.

Polisen var glad att kunna få ta någon på bar gärning. Inte så vanligt och grannen fick igen skotern.

Kul att kunna vara till hjälp ibland.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar