fredag 15 april 2016

Verksamheten rullar på


Förra veckan gjorde Parkin sin sista start i livet och det verkar som om han fattat det också, för det var längesedan jag såg honom så pigg och glad i hagen som han varit sedan dess.

Bockhopp och krumsprång så man tror han är en unghäst.

Känns ändå som ett bra beslut så här en vecka efter även om han säkert fått ihop några matlappar längre fram i sommar om jag trulat på och startat.

Men jag tror det blir bäst så här.

Willie Carr fortsätter inkörningen i ovanligt lugn takt för att vara mig, men tiden räcker inte till allt.
Det går ändå i huvudsak rätt så bra än så länge med körningen.

Han är dock inte så speciellt intresserad av att man håller på med hovarna på honom. Häromdagen fick jag faktiskt skära loss honom då han kastade sig runt i kättingarna och blev hängande, då jag höll på med framhovarna. Han har inget tålamod där. Och blandning mellan egensinnighet och lite rädsla är ingen bra kombination.
Förhoppningsvis blir det väl bättre så småningom. Nu fick jag vänta tills jag hade hjälp så vi kunde bremsa honom och då gick det lite bättre.

Bakhovarna kvar nu bara. Senast vi togbakkärran hade jag ett ben på knäna och höll i medan han fäktade i luften med det andra samtidigt.

Inte speciellt bra förutsättningar för att göra ett gott jobb med hovarna då.

Än så länge orkar jag ju hålla i honom hjälpligt på det viset, en i takt med att han blir tyngre hoppas jag att han lärt sig...
Daley har motionskörts i drygt 2,5 månad och nu är det bara ett par veckor innan vi ska lysa böjsenan nedanför hasen igen. Hon springer ju i hagen och så och hoppar och studsar så jag hoppas det börjar bli läkt. Hon känns dock lite varm där emellanåt efter lite ansträngning, även om svullnaden i princip är borta.

Jag håller tummarna ör att hon snart är helt kurant så vi kan börja träna mot premielopp. Någon tidig tvåårsstart är nog inte att tänka på med tanke på starten. Det är en fin häst i alla fall.

"Surpuppan" Parkes har ju tränat på sedan rekordsänkningen på Hagmyren och är väl lite bättre hanteringsmässigt. Långt ifrån som tidigare men hon sköter sig under träningen åtminstone, som numera åter sker på sandbanan/backen hemma här på Storjorden.

Träningsmöjligheterna har varit långt ifrån bra sista månaden, men nu börjar jag se en ljusning.

Startar igen på Bergsåker på torsdag. Med springspår och tillägg i Svensk Travsports Grundserie.

Tufft gäng men vi hoppas på en slant.

Parkes i värmningen på Hagmyren senast. Ser läcker ut om jag får säga det själv. Foto: Matilda Persson, Skogsrusset.se ©

Eventuellt så kör jag barfota för första gången. Dock gör jag en Bergharn och avvaktar med beslutet in i det sista.
Jag är inte helt säker på att hon är mogen för det ännu, men jag har en känsla av att det kan bli riktigt bra för henne att gå barfota framöver. Om det blir nu på torsdag återstår dock att se.

Fick även sms från Anna-Lena Forsberg att Quantum Bond känts fin i ett kortvagnsjobb på banan och att det nu var dags för honom att även göra sulkydebut för sin nya ägare.

Det blir på tisdag på Östersund.

Ska bli spännande att följa.

För övrigt så har jag blivit klar med alla uppgifter inför Valideringen av "Fördjupningskurs Trav 2016"

Det har varit ett tufft jobb hittills även om jag tror det tuffaste återstår, det vill säga själva "redovisningen" som sker den 4 maj i Stockholm på Hästsportens Hus.
Blir spännande att se hurjag fixar det, men en utmaning är aldrig fel.

Här kan ni läsa lite om vad valideringen innebär.

Klarar jag det så har jag alla de förkunskaper som krävs för att kunna söka in till Proffstränarutbildningen. Sedan om jag någonsin gör det är ju en annan femma.
Men man vet aldrig.

Livet är för kort för att inte försöka göra det man verkligen vill.

Hej svejs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar