onsdag 13 juli 2016

Böteskungen

Hej igen.

Skriver några korta rader.

Det gick ju rätt så bra för Parkes senast precis som jag räknade med. Hästen är i bra slag och jag kör inte direkt bort mig i loppen heller, oavsett motstånd.

Nu gick hon fantastiskt fina tiden 14,9/2140 meter autostart vilket är mycket bra för en amatörtränad och amatörkörd fyraårig märr från Medelpad.

Det tycker jag är bra i alla fall.

Däremot så fick jag återigen böter och det känns lite grann som om att man verkligen vill att man inte ska köra lopp. Den här gången hela 3500 spänn, eftersom prissumman i loppet var så pass hög.

Först fick jag 2000 för felaktig drivning, och det ser kanske lite väl yvigt ut, och estetiken är ju viktig när det är amatörer som jag som kör slutfinish, det har jag ju förstått.

Om man som exempelvis Björn Goop och en del andra professionella kuskar, nästan klär skinnet av hästarna genom sista sväng och gungar mer än en speedad nittioåring i en gungstol, då är det däremot OK.

Dessutom hade jag fört spöt framåt fem gånger, istället för de fyra man får...

Jag är ganska säker på att den här damen mår betydligt bättre av mina viftningar än 90 procent av de som utsätts för den slutfinish som storfräsarna ibland kör - och det utan några böter.

Dessutom fick jag 1500 kronor för att jag bröt ut ett halvt spår på upploppet.
Den som var fyra fick inte riktigt chansen, menade de i tornet. Fyran tappade ca en längd på mig sista biten mot mål så det tror jag inte var mitt fel att den inte kom fram.
Däremot så bröt hon helt klart ut en liten bit. Det köper jag. Men inte anledningen de skyllde på för att kunna ge mig ännu mer böter.

Bara dåligt, men som amatör är det inte bara en dans på rosor även om jag var den kusk som tjänade mest i loppet.

Ny start på söndag. 7:e spår bakom bilen över medeldistans.

Vi får väl se hur det går.

Eventuellt kan det bli någon liten ändring av huvudlaget för att få henne att se var de andra är på slutet då hon stannar till lite mot slutet när hon inte vet riktigt var de andra är.

Även om inte många rankar oss så högt i tipsen så tror jag på bra chans.

Enligt travoraklet B-O Månsson som snart tippar i vartenda travprogram här i Norrland, så är det fem som slåss om segern.

Jag är ingen av dem.

Det är däremot två av dem jag slog regelrätt senast.

De är alltså bättre än min häst ändå den här gången?

Tror inte att de har riktigt koll på läget, de som tippar.
Å andra sidan har vi ju inte vunnit något lopp än, så hittills har de ju haft rätt ;) Men en seger borde väl komma när som helst med tanke på formen hon visar.
Det är dock inte så lätt att bara vinna rakt av.

Jag var även in på Bergsåkers travbana med Daley en andra gång förra veckan.

Och det var ju meningslöst så här i efterhand.
När vi direkt efter att vi kommit ut på banan och passerat den sista reklamskylten i bakvarv kom det naturligtvis en buss ute på vägen i full fart. Hopp och studs och några "parerade" tilltänkta bakutsparkar senare fortsatte färden som om inget hade hänt.

Travet inte 100-procentigt dock.

Vände upp och skulle köra 2140 meter. Men eftersom hon bråkade varje varv vid "defileringsutfarten" (där vi åkt in förra gången från bakvarv) och ville in där blev det ett tredje varv.

Hon kan springa fort men den här gången var hon tjurig så in i helvetet.

Helstängt nästa gång och sällskap kanske?

Annars är det lugnt!


Glöm inte att surfa runt på hemsidan lite. Finns mycket som ni inte hittat än :). Foto: Anette Svanberg ©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar