söndag 3 juli 2016

V64-start imorgon


Hej på er.

Kul att ni inte gett upp.

Jag finns kvar även om jag inte skriver så mycket här.

Händer inte så mycket utan jag tränar på.

Känns nästan som semester när det bara är två hästar att ta hand om. Mocka två boxar tar ju ingen tid alls jämfört med fyra. För att inte tala om att en del dagar gör jag ju i princip ingenting mer än mockar skit. Vilket inte tar så lång tid av dagen.

Tur ändå att det finns annat att göra.

Har rengjort och spolat ur de två tomboxarna. Ska måla på dem lite när det blir läge och sedan så flyttar jag väl över damerna dit tillfälligt medan jag gör rent deras boxar. Där ska jag även bräda upp en halvvägg på väggen bakåt. De har varit lite åverkan bakåt där, speciellt i Parkes box där det finns lite spår av hovar som skadat väggen lite. Blir bättre med brädor än skivor som det är nu.

Parkes startar för övrigt imorgon på Hagmyren.

Travronden rankar henne som den häst som de tror har minst chans att vinna. Jag är ju van att vara lågt rankad så det är ju som det är.

Även om jag själv tycker att hon borde ha en bra chans att vinna.

Men det är klart.

Hästen har ju inte vunnit på 20 försök även om det varit nära två gånger. Och jag är ju inte heller någon direkt segermaskin.

Men hästen är ju riktigt bra och hon har ju mött betydligt hårdare motstånd än detta flera gånger, och då placerat sig bra.

Om vi har lite flyt för en gångs skull tror jag vi är med där framme.

Vi har ju åtminstone fått ett vettigt utgångsläge, vilket vi inte varit direkt vana med.

Jag tror hon går en 15-tid på distansen. Jag hoppas det räcker till en plats bland de tre åtminstone.

Men jag har ju som sagt haft fel förut.

I måndags var jag för övrigt ner på Bergsåkers travbana med Daley för första gången.

Jag hade inte lyst senan ännu, men bedömde det ändå som om jag inte skulle köra så hårt som det ändå blir här hemma, och dessutom på bättre underlag, så att det var hugget som stucket hur senan skulle påverkas.

Körde som sagt inte så våldsamt.
Mer en koll över hur hon skulle agera så där första gången på en travbana. Den delen var dock inget som helst problem.

Oerhört smart häst kunde jag konstatera.

Tre lugna bakvarv först därefter vände vi upp och körde ca 2.00/2140, med ett avslutande varv efter en kilometertid på 1.48 när hon verkade ha förstått vad som var meningen med det hela.

Som sagt klok häst.

Hon kändes hyfsad även om hon fuskade lite med bakdelen i travet och snubblade även till någon gång Svårt att sätta fingret på vad som är felet, man ser inte så bra heller i en speedcart med stänkskydd.

Det behöver inte ens vara något fel.

Kan ju vara så att hon känner av böjsenan vänster bak, men hon är ju också oerhört stor och klumpig, så jag avvaktar ett tag och ser om det blir någon bättring av sig själv, heller om det är en balansfråga. Dessutom var det lite smetigt på banan och hon behöver ju fäste som det verkar.

Nytt försök på tisdag tror jag, även om jag tyckte hon kändes lite sämre igen här hemma igår så var hon inte varm någonstans.

Ska ändå boka tid för en sista lysning av senan så att allt verkligen är OK igen.

Är hon frisk och kry har jag svårt att se att hon inte ska kunna sänka tillräckligt för att klara premieloppet innan oktober. Känns som om det finns oerhörd kapacitet, även om hon är lite lat.

Så är läget just nu.

Planerar annars för endast en start till under den här hektiska perioden med Parkes efter Hagmyren, och det är den 17 på Östersund.

Därefter får hon och Daley också chansen att käka lite grönt i en vecka till tio dagar, innan vi avslutar pausen och kör igång med träningen igen.

Nästa start blir då troligen i mitten av augusti.

Vi hörs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar