onsdag 2 mars 2011

Det rullar på

Det rullar på i sedvanlig ordning här på Storjorden.

Starthästarna förbereds båda två för start i slutet på mars.

Prevenue fick ett lättare pass i måndags efter en veckas vila och var på återbesök hos veterinären igår.

Det såg betydligt bättre ut tyckte han, och det hade skett stora förbättringar på bara en vecka så hon behöver inte komma dit något mer.

Nu var det upp till mig att sköta om resten, med massage och sådant, som inte är min starka sida direkt. Men vi får väl lösa det också.

Körde även Parkin i måndags och nu fick även han ett lugn upplägg eftersom det är tänkt att han ska gå sitt första banjobb för året senare idag.

Han var i alla fall oerhört pigg i måndags, det var nästan så att han låg på lite väl mycket och det är man verkligen inte van.

Varje gång jag rörde mig det lilla minsta var han direkt beredd att "speeda" till, så han var verkligen "på tårna". Nu hade jag ju glömt att stoppa tussar i öronen på honom, men det har ju aldrig brytt honom tidigare så det kändes lite "annorlunda" att behöva sitta och "hålla i" lite även när man körde honom.

Ska bli spännande att se hur han gör nere på Bergsåker.

Har bestämt träff med Erik Remnehag och hans Redgauntlet vid 11-snåret idag för att köra ett jobb tillsammans.

Går allt enligt planerna så blir nästa banjobb den 16 mars, eventuellt blir det ett provlopp då för att se om han är "klar".

Är han det blir det årsdebut den 25 mars då det finns ett "lämpligt" lopp och om vårvädret medger barfotakörning runt om till dess så provar vi väl så.

Även Prevenue har ett lämpligt lopp då i amatörserien.

På tal om amatörer så har jag konsekvent under några år nu tackat nej till förfrågningar om styrelseuppdrag i både B-tränarföreningen och amatörklubben, men igår föll jag till föga och då lovade jag ordförande Hasse Lindgren att ställa upp och hjälpa till som ledamot (i mån av tid) i Amatörklubben.

Vi får väl se vad det innebär framöver.

Jag hoppas jag orkar tillföra något i alla fall.

Nej, nu har jag inte tid med det här nu ska jag lasta en häst och fara till Bergsåker...

2 kommentarer:

 1. Om du inte har själv så kan du få låna mitt BOT-täcke till tjejen, har hjälpt Lilleman när han har haft ont i ryggen.
  Hör av dig i så fall så kan jag komma förbi med det :D

  Var rädd om henne
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack det var snällt av dig Anette.

  Men jag tror nog det går ändå utan Back on Track-täcke. Hon ömmar inget i ryggen just utan det är en muskel i korset som fått som en "lårkaka" och det räckte med lite massage påstod veterinären.

  Men tack ändå för erbjudandet. det var snällt :)

  SvaraRadera