fredag 23 september 2011

På't igen

Nu är vi tillbaka i Sverige igen.

Det var en bra vecka med mycket sol och bad, god mat och en hel del öl. Dessutom träffade vi ett antal trevliga människor där på Karpathos.

Och det är ju alltid skoj att möta nya människor.

Nu över till travet.

Ungarna skötte om stallet när vi var borta och allt hade gått bra. Men ingen av dom är ju speciellt intresserad av hästar och trav och då tar det naturligtvis emot att behöva sköta om ett par hästar fullt ut men som sagt ibland får man "offra" sig lite...

Och det var ju tur det annars hade vi ju inte kunnat fara iväg.

Varken Norma eller Prevenue såg ut att ha lidit någon nöd under den knappa vecka vi var borta.

Prevenue körde jag idag och allt var som vanligt ungefär.

Hon startar på måndag på Solänget i ett långlopp över 2640 meter. Det blir premiär för hennes del över den distansen och jag tror inte den är till hennes fördel men när vi kom med i ett "vanligt" lopp så är det väl bara att tacka och ta emot.

Det är även ett långlopp som står på tur för Parkin imorgon på Färjestad. Det är dock 500 meter längre men för hans del har distansen mindre betydelse.

Jag hoppas han kan han få gå i ryggar rätt länge den här gången och förhoppningsvis kan han då få åt sig en skaplig bit av kakan även denna gång.

Han har dock ingen tur med spåren direkt. Fjärde gången i rad på V75 som han fått bakspår och tredje gången han fått bricka 12.

Det måste ju vara omöjligt att detta är "lottning"...

Själv blir jag hemma denna lördag då jag har nattskift hela helgen på Ortviken.

Inte lika skoj som trav, men säkrare pengar är det och jag måste ju få ihop till reseräkningen också på något sätt.

Skämt åsido så pallar jag inte att åka så långt så snart inpå. Jag kom ju hem från en 35-milatripp i bil igår och då bara vända direkt för 60 nya mil och sedan tillbaka det orkar jag bara inte.

Jag imponeras av tränarna som bara far hit och dit hela tiden.

Dom klarar sig ju bra utan mig för när jag bara är "ägare" har jag ju ingen funktion egentligen.

Funkar allt och "Junior" tar loppet som han ska, så är det finalerna på Solvalla bara 7 dagar senare och då åker jag dit i alla fall.

Men efter det så får både han och jag lite välförtjänt vintervila på hemmaplan.


Inte fel med en öl i handen och solen i ryggen när man är på semester


Har även fått rapport om hur det gick för Rally Kalle när han var med sin nya ägare till Finland och veterinären Tupamäki.

Denne konstatera det rätt snabbt att det inte var så konstigt att hästen var så billig eftersom han bara använde tre ben när han tog i.

Tydligen så var det stora problemet vänster bakknä (även lite smått kotorna fram) och efter behandling med kortison så fick han endast tränas i nedförsbackar och utan belastning.

Det var inte så konstigt då att han bara galopperade här för mig i träningen om det var så illa

Det känns som om jag var rätt ute ändå, då jag hade på känn att bakknäna inte var som de skulle och höll efter dem så gott det gick.

Jag hoppas dom får till honom däruppe för som sagt frisk och kry är det inte en så dum häst.

Själv tittar jag också efter nytt. Jag kan dock inte riktigt bestämma mig för om jag ska köpa en unghäst på kriterieauktionen eller en starthäst.

Jag gillar ju att köra lopp mest av allt och utsikterna inför framtiden för just detta ser ju inte direkt ljusa ut för tillfället då det inte vimlar av starthästar i mitt stall. Prevenue är ju förhoppningsvis dräktig och får bara starta till november medan Parkin ska ju vintervila och å andra sidan springer han ju just inget när jag kör honom.

Vi får väl se. vilken lösning det blir, tråkigt och långväntat blir det utan starthästar.

Att köpa en billig starthäst brukar ju mest innebära bekymmer har jag ju märkt, men att lägga alla de kronor man nu för en gångs skull får över på att köpa en dyring känns ju inte heller optimalt.

Då står man ju snart där igen utan marginaler.

Å andra sidan är ju en provad habil häst för 30-50 000 inte vare sig spännande eller någon bra ekonomisk affär. Det kan ju bli svår att få en sådan att gå runt ekonomiskt.

Men vad kan man göra.

Vi får väl se.

Som vanligt så hänger det mesta ändå på Parkin.

Det är ju han som är "finansiären"

Och det är ju tur att man har en sån...

2 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka efter en förmodligen skön semester , här uppe i Boden håller vi att flyta bort. Vet inte exakt men ett 15-tal vägar har drabbats av översvämningar (tom bortspolning). Helt sjukt vad det har regnat. Rally har jag haft på släp vid några tillfällen under veckan. Han är otroligt snäll , och kollar även hur han rör sig, och han går på ett spår dvs rakt så det ser hoppfullt ut. Ska få börja trava lite lätt i nästa vecka.
  Lycka till med Parkin i em

  SvaraRadera
 2. Tack Håkan.

  Parkin är nog på retur men provar på Valla på lördag innan han kommer hem till veckan.

  Hoppas ni får ordning på "Rally-Kalle" blir han fräsch så finns det ju kapacitet.

  Ha de

  //Björn

  SvaraRadera