fredag 2 september 2011

Rally-Kalle såld

Här går det undan.

Nu är Rally Kalle såld.

Jag har ju tränat på med honom och han är ju startklar. Men jag är rätt så less på honom eftersom vi inte kommer riktigt överens.

Han vill springa fortare än vad jag vill och så hoppar han i tid och otid.

Hur sakta jag än kör i backen så vill han gärna ta en galopp. Jag hade trott att han skulle sluta med det där men jag tycker han blivit snarare sämre än bättre efterhand.

Jag tyckte han var på väg åt rätt håll men något fel är det.

Dessutom så får han ju inte plats här hemma om jag eventuellt "måste" köpa en häst på kriterieauktionen i början av oktober. Nu är ju inte det säkert att det blir så.

Och jag har visst kunnat köra på ett tag till och testat lite fler grejer, men nu ska ju Anette och jag iväg en vecka till Grekland. Amanda ska bo här hemma den veckan och tillsammans med Matilda så ska dom ta hand om hästarna och då är det ju enklast om dom bara behöver bry sig om två "fölmärrar".

Därför är det bättre ju snabbare "Kalle" försvinner.

Därför annonserade jag ut honom redan idag och en kille från Boden slog till direkt, efter att han snackat med Patrik Nygren som körde honom i starten innan jag köpte honom i våras.

Han kommer och hämtar honom på onsdag förmiddag. Om det inte blir några ändringar förstås.

Snabba ryck.Det gillar jag.

Över till Prevenue som gjorde ett godkänt lopp uppe i Östersund igår.

Tyvärr var hon likadan igen i kurvorna och jag fick hålla henne på högertömmen för att hindra henne från att bryta ner för mycket.

Det är helt klart något som stör henne med.

Jag satt annars direkt i rygg ledaren och satt där mest hela loppet, men kände mig tvingad att flytta ut ett spår 500 kvar bara för att slippa "kana" ner innanför pinnarna i sista sväng eller köra galopp men då tappade vi samtidigt chansen att kunna gå i närkamp på riktigt då vi tappade alldeles för mycket fart på att bara komma igenom kurvan felfritt.

Väl inne på upploppet gick hon bättre och tog på trean hela vägen in mot mål. Hon sänkte sitt voltrekord, bara med en tiondel men ändå.

Ska gå igenom henne lite grann och kolla upp om jag hittar något som stör, är det inget speciellt provar vi på Dannero den 12:e igen. Men jag ska då byta sulky till en litet smalare variant i alla fall, så att jag kan hjälpa henne med sidostängerna i kurvorna, vilket jag inte kunnat med denna bredare modell vi kört med.

Annars väntar jag in söndagskvällen med spänning. Det är då spårlottning inför V75 på Bollnäs nästa lördag är och det ska bli intressant att se vilket spår och vilket motstånd Parkin får i sin bronsdivisionsdebut.

Vi hörs

3 kommentarer:

 1. Hej Björn , trevlig hemsida/blogg du har.
  Vi har oxå en www.stallchipptipp.dinstudio.se
  Ändringen som ev kan bli är att bilen pajar , hehehe

  Mvh Rally Kalles ny ägare

  SvaraRadera
 2. Hej igen Björne!
  En sak som slog mig var en sak du skrev i början av året om att någon ansåg att du tränat Parkin "för hårt" och du höll med om att Parkin fått väl en hård vinterträning. Jag citerar ur din blogg:
  "Nu har det ju varit extremt hårt för Parkin i vinter. Jag tror aldrig jag tränat någon häst så tungt förut. Och han ser faktiskt med rätta lite sliten ut. Jag kan ha tagit i lite för mycket, men det må bära eller brista. Nu har han ju i alla fall fått en rejäl 'förssäsongsdos' i sig."
  Kanske är det just detta som blev "vitaminen"? Just därför tycker jag att din strategi med att ta hem hästen igen i oktober och köra vinterträningen hemma låter sunt i mina öron. Du kanske faktiskt har träffat huvudet på spiken här?
  Hoppas ni får bra spår till nästa helg!

  SvaraRadera
 3. Håkan: Syns på onsdag morgon!

  Vinnarskalle: Tack, hoppas du har rätt.

  Björne

  SvaraRadera