onsdag 31 augusti 2011

Prevenue med chans och prima hö på plats

Imorgon bär det av till Östersund och ännu ett P21-lopp för Prevenues del.

På papperet ser det inte så tokigt ut då det är ett gäng "trötta individer" som samlats för att göra upp om den facila prisumman 3000 kronor.

Prevenue har ju känts allt bättre igen, och senast så hade jag sämst varit trea om jag bara kommit ner där jag hade plats men "fegade" ur och tog upp och backade mig sist och då var ju den dagen förstörd.

Nu är det ju hästar som tjänat lite mer än henne i det här loppet. Det är å andra sidan bara fem konkurrenter och ingen av dem har någon direkt respektingivande formrad så jag tycker hon borde ha bra chans.

Det är väl egentligen bara "kusken emot", men jag borde ju hamna vettigt till i ett så litet fält kan jag tycka, så jag hoppas det är dags för den "rätta" seger nummer två i min kuskkarriär.

En av arbetskollegorna på fabriken, tillika amatörtränaren Göran Nyman (han startar också på Östersund), brukar ju säga att jag inte vunnit bara ett lopp utan två - både mitt första och mitt sista...

Jag hoppas som sagt att det är dags för vinst nummer två.

Nu till morgonen har jag, Anette och min styvfar Börje och chauffören av höbilen lastat in 5,5 ton hö på hövinden. Det känns riktigt bra, att för en gångs skull ha ett garanterat riktigt och analyserat hö till sitt förfogande.

Vi får väl se hur fortsättningen blir då jag väl ser räkningen.


5,5 ton prima hö på plats på hövinden. Mycket plats kvar dessutom så det kan nog bli ett lass till innan jul, om pengarna räcker vill säga.

Höet var i alla fall kanon som det kändes och jag hoppas Parkin fortsätter att springa bra även årets sista starter så att jag kan fortsätta med detta, att köpa kvalitetshö utan att behöva jäklas så mycket själv.

Anmälan på söndag till V75 på Bollnäs är det närmaste som står på agendan för honom.

Sunset Rally har accepterat körgrimman på ett rätt så bra sätt. Nu har jag till och med börjat köra intervallträning med denna grimma och det är ju lite spännande varje gång att se om jag får stopp på honom.

Känns dock ganska bra och troligast provar vi att starta den 11:e på Östersund och hoppas då att allt är OK och att det funkar att stoppa ett bett i munnen på honom.

Både "Rally-Kalle" och Prevenue är dock lite väl tunna i hullet trots att de har bra aptit. "Kalle" som går själv har jag precis avmaskat medan jag väntar med Prevenue och Norma som går tillsammans tills efter morgondagens start.

Norma ser dock inte ut att ha någon mask utan är tillbaka i gott slag igen och hon har inget problem med att hålla stilen, utan är väldigt frodig och fin och det är ju oerhört synd att hon inte höll som tävlingshäst för hon ser oerhört bra ut.

Jag hoppas verkligen hon får behålla det kommade fölet.

Avslutar med Lasse Lindbergs död.

En fantastisk hästkarl som dock aldrig lyckades speciellt bra med mina hästar.
Jag tror han körde åt mig vid fyra, fem tillfällen och jag tror det blev en 4:e plats som bäst (Big Earth) och resten oplacerade.

Däremot så har han ju ofta varit med i loppen jag kört, ja nästan alltid eftersom han så gott som jämt hade en uppsittning i alla lopp häromkring ända till ifjol när han blev sjuk.

Som medtävlande amatörkusk så tyckte jag att han alltid körde schysst, gjorde aldrig något väsen av sig mer än på upploppet när han ofta kunde "tjuta" som kniven satt i honom för att få extra fart på hästarna.

Det som slog en mest var att han var så oerhört snabbtänkt och reagerade med blixtens hastighet nästan innan luckorna uppenbarade sig.

Nej, det var ett tråkigt men väntat besked.

Vila i Frid, Lasse.

1 kommentar:

  1. Lycka till tjejen och dig :D
    Det kommer att gå kanonbra.
    Kramar

    SvaraRadera