torsdag 25 augusti 2011

Nu har jag testat körgrimma

Efter veterinärbesöket här hemma i måndags så fick jag ju order om att inte använda något körbett i munnen på Rally Kalle de närmaste veckorna.

Jag trodde att det skulle bli hagvila eller så möjligen att han skulle kunna hänga med på släp när jag körde Prevenue, men eftersom hon också är lite speciell att köra så kändes inte det som någon bra lösning.

Lösningen blev istället en körgrimma, något jag aldrig provat på tidigare och kanske inte heller är att rekommendera för ovana hästmänniskor.

Min travkompis Stefan Eriksson (han som höll på med min gamle kämpe Hibbitt under hans glansdagar i början på 2000-talet) var den som kom med förslaget när Anette och jag var där och hälsade på en sväng efter ett besök hos Parkin under tisdagen.

Stefan hade också en körgrimma att låna ut.

Igår var det dags för premiärturen och det avlöpte väl även om det under vissa stunder kändes minst sagt lite speciellt.

Ibland när "Kalle" tog i som värst in i kurvorna, så kändes det lite osäkert om det skulle gå att få stopp, men som tur var så har man ju dragit i en och annan häst genom åren så det gick ju ändå rätt så bra.


Sunset Rally försedd med körgrimma. Han ser inte speciellt belåten ut men det fungerade.

Nu får han väl träna med denna körgrimma de närmsta veckorna så får vi väl se om det läker ihop inne i munnen på honom.

Vad det gäller "junior" så påstod Henke att allt var frid och fröjd och att han kändes väldigt bra på genomböjningen efter loppet i lördags.

Nu är siktet inställt på Bollnäs och V75 där den 10 september.

För övrigt så var det idag ett litet reportage om Henke i Dagbladets bilaga inför Bergsåkers stora dag, Open Trot-helgen. En stor del av utrymmet gavs däri till just Parkin.

Kul.

Igår var annars en jäkla dag.

Hade fått hem ett ton hö som efter ett tag visade sig börjat att mögla och damma, så det var bara att rensa ur hela hövinden och städa den, fara tillbaka med höet till bonden så han fick elda upp det. Och sedan börja jaga nytt fräscht hö innan kvällen.

jag hade sedan tidigare beställt 5 ton hö från lantmännen, men det skulle inte komma förrän om en dryg vecka eller så och då analyserat och klart från södra Sverige.

Under alla år har det varit ett ständigt åkande och arbetande för att få tag i billigt och skapligt hö, men nu har jag ledsnat på det. Det blir oftast något strul men då man inte haft råd med annat så har det fått gå ändå.

Men nu får det bli riktiga beställningar med garantier framöver.

Det blir fan så mycket dyrare för stunden, men troligtvis inte i längden när man vet att allt hö ska vara 100 procentigt.

Ännu en gång tack till Parkin som gjort detta ekonomiskt möjligt genom sina resultat på travbanorna..

Och även ett tack till min gamle höleverantör, Per Dahlin i Sundsbruk som jag regelbundet köpte hö av under 1990-talet som med kort varsel kunde ordna fram 35-buntar prima hö som jag kunde hämta sent igår kväll så att hästarna slapp "svälta".

4 kommentarer:

 1. Hej Björne,
  Jag brukar ju som du redan vet läsa din blogg med intresse, och ibland slänga in en liten kommentar. Jag är ju ingen travtränare utan en travspelare, så jag har ju knappast mycket att tillföra tyvärr.
  Tränare som Stig H, Kolgjini, mfl är så klart intressanta att följa, men det mesta står att läsa i dagspress. I din blogg får man läsa om livet som amatörtränare på ett nära och intressant sätt. Dessutom av en person som inte verkar vara driven av prestige eller självberöm. Mycket uppfriskande och otroligt stimulerande att läsa, med andra ord!
  Jag hoppas verkligen att Parkin håller länge och ger dig de möjligheter som många mindre amatörtränare tyvärr ofta står utan.
  Lycka till i nästa lopp!

  SvaraRadera
 2. Tack för berömmet, roligt att det jag skriver är av intresse.

  Lycka till med spelandet :)

  Björne

  SvaraRadera
 3. Intressant om körgrimma! Lustigt, jag bläddrade lite resultat på en annan häst och hamnade fö rett år sen, läste din blogg igår och nu kan jag för skojs skull påminna om att för 1 år sen vann Parkin ett P21 lopp för hästar tillägg vid 80 000. ;o) SKÅL på dig!

  SvaraRadera
 4. Hej Ingela.

  Ja då trodde man ju inte att han skulle fara som en raket igenom klasserna direkt.

  Ha det bra!

  Björn

  SvaraRadera