tisdag 2 augusti 2011

Uppvärmningslopp

På söndag är det dags för Parkin att starta igen.

Eftersom det är lite långt till Rommehelgen och V75-finalerna den 20 augusti så blev det ett till lopp innan dess. Henrik tyckte att ett långlopp kunde vara lämpligt eftersom han både är stark och speedig och hittade två att välja på.

Först var han sugen att åka upp till Skellefteå och deras V75-dag men kom på att det nog kanske var lämpligare att starta på Östersund och det tycker jag var ett riktigt beslut,

Han får ju bestämma matchningen i stort på egen hand och det har ju gått bra hittills..

Ska bli spännande att se hur han klarar 3000 meter.

Det är ju lite bättre hästar i "intjänade pengar" han möter denna gång också.

Innan resan till Östersund på söndagen så ska Prevenue och jag själv ner till Bergsåker och deras fredagstävlingar för ett kvallopp.

Hon avslutade ju försommaren med tre icke godkända prestationer i rad, så nu krävs ett godkänt kval innan hon får starta igen. Hon har ju bara knappt tre veckors intervaller i sig efter uppehållet och betäckningen på fem veckor, men borde kunna springa 1,23 i sömnen, dessutom jobbar jag de närmaste två travdagarna därefter på Bergsåker och skulle jag vänta till nästa ledighet som passar in med Bergsåker så är vi nästan inne i september.

Så vi kör kval redan nu även om det fattas lite i henne.

Hon har dock känts mjuk och fin och vilan har nog gjort henne gott.

Rally Kalle vilar upp sig och "medicineras" eller vad man ska kalla "Equiwinner-experimentet" som jag påbörjat och som ska kunna hjälpa så kallade "Lungblödare".

Vi får väl se hur det går.

Han har hur som helst ca en vecka i hagen kvar innan han ska börja skrittas enligt föreskrifterna och sedan ska träningen upptas successivt.

Jag ska även in på en ny endoskopi (titta i luftvägarna och ner i lungorna) med honom innan det "gasas" något.

Och så då över till Norma som synbart njuter för fullt över att vara på "hemmaplan" och hon har hämtat sig riktigt bra i humöret efter sommmarens bortavistelse och hon ser inte lika moloken ut som hon gjorde när jag var och hämtade henne.

Slut på denna blogg för den här gången.

1 kommentar:

  1. Lycka till med alla hästarna o då speciellt min tjej. :D
    Jag håller ögonen på er!

    Kramiz

    SvaraRadera