söndag 14 augusti 2011

"Norrlandslottning"

Ja det blev ju nästan sämsta tänkbara startspår för Junior på lördag.

Förr i tiden, i slutet av 1980-talet eller möjligen i mitten, när Bergsåkersproffset Ove Svedin hade full snurr på sin stora stjärna Bye Bye Rozz.

En Guldhäst som i princip alltid hade otur med spårlottningen inom rikstoton, Det var som om han fick spår 12 så gott som jämt när han skulle vara med i större sammanhang.

Då myntades ett utryck i stil med "norrlandspår" eller något liknande, eftersom det kändes som om det alltid var norrlandshästarna som drog "nitlotten" och de sämsta spåret.

Det känns lite så nu med.

Båda gångerna Parkin anmälts till rikstotolopp i år har det blivit spår 12.

Det är ju naturligtvis slumpen, men det känns ju lite surt.

Det är ju klart att det inte ska vara lätt och serverat hela tiden, men det är ju synd att han ska få det så tufft varje gång han ska möta dom bästa och nästan "drömlottning" dom gånger det kanske inte spelat så stor roll vilket spår han fått.

Enda fördelen är väl att den här gången kan väl Svanstedt knappast få smyga med i rygg på honom och sedan knäppa av honom till slut som han gjort några gånger.

Men det är väl det enda positiva med den här lottningen.

Men vi får väl se.- En del tycker ju att det är bra med "oddshöjande" spår.

Jag hoppas han fixar det ändå även om jag är lite skeptisk.

Nu får vi väl se om veckan blir fulländad och Prevenue får "bakspår på sitt tillägg" eller något annat som sätter ner humöret ytterligare inför fredagens "förvärmning" med henne på Östersund.

Ja, ja det finns ju värre i-landsproblem än dåliga startspår att bry sig om...

Har även kommit igång med Rally Kalle aka Sunset Rally som han är döpt till.

Har kört honom lugnt men nu har han fått jogga på lite också, och hittills är han lugn och fin och inga tendenser till näsblod, men det blir väl när det börjar "gasas" i såna fall det kommer fram.

Det är en fin och snäll häst men den som körde in honom gjorde dock sannerligen inget bra jobb. Det är som att köra "mors lilla kråka" för det är "än slank han dit och än slank han dit" mest hela tiden.

Han är inte direkt lyhörd för kuskens signaler utan det känns som om man skulle kunna hamna var som helst de gånger man inte har honom riktigt på bettet.

Men men om han är lika pigg som han varit på banan så är det bara att hålla i sig och styra...

Kör på lite hårdare senare i veckan och sedan en koll i halsen om han är OK. Om det inte var en "riktig" blödning i lungorna borde han kunna vara startklar tämligen omgående.

Tre veckors hagvila är ju ingenting för en häst i tävlingskondition.

Finns ett lopp på Hagmyren i början av september som passar, så vi får väl se vad som händer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar