torsdag 23 februari 2012

Ingen start

Aj då.

Det HÄR ser INTE bra ut tänkte jag imorse, då jag tog ut Proud Bee på stallgången för att köra det näst sista finslipande träningspasset innan den tilltänkta starten nästa torsdag.

Redan nu kan jag säga att det inte är aktuellt med någon start längre.

Jag hoppas bara att hon kan starta NÅGON gång mer, för hennes vänstra framknä ser inte så roligt ut.

Troligast hade Norma klappat till henne mitt på framknät under gårdagen, och det var ju tur att inte benet gick av som det gjorde på fina Charlotte Stone som fick benet avsparkat i början av veckan och man tvingades avliva henne.


PROUD BEE har fått en spark på ett framknä.

"Danskan" kunde hur som helst gå och stå på benet och det är inte svullet någon annanstans än just i och runt knät.

Eventuellt kanske jag skulle ha farit in och röntgat knät, men det blir hon ju inte bättre av. Hon får då snarare endast en diagnos, så jag avvaktar väl någon dag och ser vad som händer.

Hon är ju pigg och går ju ordentligt på benet, men hade problem att komma ner och rulla, men i bästa fall är hon bara "hämmad" av svullnaden.

Jag kollar tempen och så länge hon inte får feber eller sväller mer så kan det ju kanske gå till sig inom några veckor om jag har tur.

Annars vete fan.

Det finns ju en hel del smått och gott som kan lossna under en knäskål.

Jag kunde dock ta upp benet och böja det lite också utan några protester och jag hittade heller inga sår eller märken och det är ju tur att Norma går barfota en sån här gång.

Dessutom var jag ju på ATG-kliniken igår med Parkin (och fick en saftig räkning därifrån redan med posten idag) så jag ser inte riktigt fram emot ännu mer veterinärräkningar, i alla fall inte om jag slipper.
Tråkigt som fan är det i alla fall nu när hon kändes riktigt bra i träningen.

Men så är det i den här branschen.

Parkin var hur som helst ohalt innan böjprov, men visade efter böjning upp en grads hälta i båda framknäna (skalan är "0" för de som inte är halta alls och "5" för dom som inte kan stå på benet, typ) och behandlades för detta.

Han ska nu vila sig i hagen en vecka tills det blir återbesök nästa onsdag.

Är allt frid och fröjd då så lämnar han veckan därpå Storjorden för ett förhoppningsvis framgångsrikt halvår hos Henrik Svensson.

Vi har sagt att han ska hem igen efter augusti om allt går som det ska. Går det inte så bra så kommer han väl hem tidigare och då av så kallade "ekonomiska skäl".

Att ha hästar som inte springer riktigt bra i proffsträning det går bara inte på en vanlig arbetarlön. Han måste kunna föda sig själv om det ska funka, och helst lite till också.

Det börjar så mått "sina i kassakistan" efter att "många bäckar små" fått sin tilldelning.
Men så är det.

Pengarna ska tydligen vara i ständig rullning...

Det är ingen tröst att en del har det värre.

ALLA borde ha det bra.

2 kommentarer:

  1. Det såg inte så kul ut med detta framknä , hoppas att det inte är så farligt. Vi har ju 5 hästar tillsammans som går med långa isbroddar men peppar peppar så är ingen sparkad ännu iaf. (men det händer väl nu bara för att jag skrev detta).
    Rally j---ln har börjat bängla med huvudet i samband med voltningen ,kör det upp o ner o hoppar sen. När han blir ensam så slutar han med det o funkar bra sen.
    Nu blir det nån månads tävlingspaus o när han kommer ut nästa gång så blir det med helstängt huvudlag

    SvaraRadera
  2. Hej Håkan. Jaha han fortsätter jäklas. Ja det är ingen lätt herre det där, men det är ju en riktig travare, bara han ger med sig någon gång.

    Ja du, knät ser inte så kul ut idag heller. Svullnaden går inåt och är rejält stor, jag vet inte om det är bra eller dåligt men hon börjar fylla i lite i benet också nu, men vätskan måste väl ut någonstans och det är väl nedåt som är enkalste vägen. Jag kyler och tar febern, men hittills är allt normalt.

    SvaraRadera