torsdag 31 maj 2012

Behandlad

Efter kanonloppet på Solvalla i lördags har Parkin varit till veterinären på ATG-kliniken på Bergsåker.

Henke tyckte att han drog ett bakben lite i första värmningen i lördags men under loppet var allt som vanligt förutom att han var lite "entömd".

I måndags böjde han honom på hemmaplan och hittade en lite rörelsestörning i höger bak. Och för att vara säkra på att han alltid är så fräsch det går att ha honom så bestämde vi att han skulle kollas upp av veterinären.

Veterinär Catharina Fischerström som är Henkes "husveterinär", gick igenom hästen igår och efter hittade hälta i höger bakkota som behandlades med Tuppkam. Framknäna som tidigare varit och är hans stora svaghet var i förvånansvärt bra skick men ändå en aning slitna.


PARKIN hade egen hejarklack på Solvalla Foto: Matilda Persson

Karensen är på 14 dagar så det blir inget Östersund i alla fall och kanske det är lika bra med tanke på hur bra Mr Picolit var.

Nu hade vi ju hittat ett långlopp under fredagen som passat oss ypperligt, men det är ju ingen mening att starta en ofräsch häst.
Vi väntar några veckor så att han blir bra först innan vi hittar nya mål.

Fölet, som döpts till Parkes efter gamle Wolves-målvakten Phil Parkes. Är ett oerhört roligt föl som har ett alldeles eget humör och är väldigt smart och dessutom är hon lite arg eller kanske man ska kalla det bestämd med sin mor och försöker styra och ställa med henne så liten hon är. Hon tar på sig grimma två gånger om dagen och klarar av att bli ledd med ett så kallat "rump-rep" så hon är väldigt läraktig.

Med lite bekymmer går det även att ta upp alla hovarna.

Ska bli skoj att se vad hon utvecklas till.

Helt klart så är Tap In-avkommorna de absolut smartaste och roligaste föl jag haft att göra med.

Danskan Proud Bee är igång på riktigt igen i träningen efter behandlingen. Går allt som det är tänkt provar vi att starta den 13:e juni på Hagmyren.

Svårt att sia om formen men vi kan ju inte bara vara hemma i stallet heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar