onsdag 31 oktober 2012

Grattis farsan!Idag fyller min biologiske farsa, Benny 66 år.

Han har varit sjukpensionär i många år men är nu vanlig pensionär.

Han är lite väl sliten i kroppen och humöret för sin ålder, men jag hoppas han får vara med ett bra tag till.

Jag tror att det är från honom jag fått mitt intresse för böcker och att läsa. Han och morsan flyttade ifrån varandra tidigt och även om jag  inte har levt med honom "på riktigt" sedan jag var knappt tre år, så tror jag att hans gener påverkat min person positivt.

Miljön jag växte upp i med morsan och min styvfar Börje har dock gjort mig till den jag är. Och det är jag oerhörd glad över, men samtidigt tror jag att utan farsans gen-inblandning har jag nog varit mer "fyrkantig" och kanske mer "vuxen" i tankesättet än jag är nu...

Och eftersom jag inte vill vara någon annan än mig själv, så är jag naturligtvis evigt tacksam.

Ha en bra dag farsan, även om jag inte tror du läser det här eftersom datorer inte riktigt är din grej.

Vi syns på lördag.

Farsan fyller 66 år.

Nu över till travet.

Dåligt läge på fredag med Danskan, men också ett på förhand rätt så "svagt" lopp.

Troligtvis blir det full gas från början så får vi se hur det räcker. Hon har ju inte startat på länge nu så det kanske fattas lite men resultatet får väl säga om det blir vinteruppehåll även för henne eller om vi rullar på.

Har vinterskott både henne och Parkin, men jag hoppas jag kan köra henne barfota fram åtminstone.

Norma och Parkes har det som vanligt ungefär.
Fick även besked igår om att Norma fått plats hos Chocolatier under 2013.

Oerhört skönt besked då det är en begränsad bok som gäller för honom. Lite oroande dock att han hade fertilitetsproblem under fjolåret. Nu brukar ju Norma bli dräktig bara dom tittar på henne så det är väl bara att hoppas.

Det kommer hur som helst att blir den största investering jag någonsin gjort inom travet rent ekonomiskt, så det ska bli oerhört spännande att se hur det går.

Det här är en "Once in a lifetime-grej" att kunna lägga så här mycket pengar på att få fram ett föl med en sådan här bra pappa och som jag verkligen ha velat betäcka med.

Nu är ju Chocolatier flyttad till Menhammar utanför Stockholm till nästa år, så det blir ju lite närmare än Alebäck där han stod i fjol. Men det blir lite extra omkostnader innan allt är klart.

Men jag hoppas och tror det blir värt det.

Vi får väl se om det blir något föl 2014.

1 kommentar:

  1. problemet med dräktigheten bottnade nog i den där vätskan som man tillför i samband med tappningen , elr iaf något liknande

    SvaraRadera