måndag 15 december 2014

På G igen!

 
Idag hade jag lånat ihop både bil och hästsläp så att jag kunde åka ner och ge Bonden ett snabbjobb för första gången sedan han startade i början av oktober.

Han var stekhet i början men efter några varv runt hagarna lugnade han ner sig lite men efter att vi för en gångs skull även gjorde ett bakvarv på banan så trodde jag han skulle spränga ljudvallen en bit.

Efter detta blev det en kortare paus inne i stallet och byte av huvudlag till ett helstängt för första gången och det innebar full spätta från det att vi vände upp och hela vägen in i mål.

18,8/2100 meter med broddskor och helt ensam. Problemet var väl att det gick 17,0 de första 1600 meterna sedan gick det lite saktare sista femhundringen och det är ju inte optimalt men han pullade i princip hela första varvet så det är klart att han blev lite seg.

Nu har han det här jobbet i kroppen inför starten på måndag.

Om vi kommer med men det tror jag.

Breddlopp och stängt vid 105 000 Autostart och 2140 meter. Högst 500 poäng. Han har 375 eller något sånt. Men det är klart det blir väl spår 7 eller 8 och då är det väl kört i alla fall.

Skulle vara intressant att se hur startspårs "lottningen" går till ibland...

 
Quantum Bond nöjd med sig själv efter årets andra banjobb (förutom starterna). Foto: Björn Persson ©
 
Parkin är anmäld till Axevalla nu på fredag, lopp 4. Sk abli intressant att se hur han sköter sig i vintertid på hemmaplan igen. Bara sex hästar och det vore ju bra om han höll sig före någon av dem i alla fall och fick en slant även om jag misstänker att han stannar väl nu också.

Anders Svanstedt får nu chansen att göra något som pappa Åke aldrig fick.
Det vill säga köra "Junior" :)
Vi håller tummarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar