fredag 19 juni 2015

Glad Midsommar önskas er alla

Ett kort litet inlägg bara för att önska er alla glad midsommar.

Och lite kort information om vad som händer.
Parkin var veckans glädjeämne då han spurtade fint på Åmåls korta upplopp till en 5:e plats efter ett struligt lopp med många spårbyten, trots att han låg sist hela vägen.

Hästen ser fin ut men det känns som om han inte riktigt får chansen. De kuskar som kört honom på slutet har inte varit till hans hjälp direkt. Det var väl han Niclas Benzon då som körde riktigt bra, men annars så känns det lite som om de inte tror på honom riktigt "Svanstedtspojkarna".

Den närmsta framtiden är inte riktigt planerad ännu, men tydligen så siktas det på ett Montélopp nästa fredag på Solvalla.

Sedan får vi se.

Tur att han bidrar lite till alla utgifter.

Parkes har haft fortsatt hög feber på morgonen och lägre på kvällen. Det blev alltså ingen anmäla till Hagmyren för henens del. Nu har hon varit helt feberfri sedan i tisdags, men är snorig. Det är klart och tunt, men det rann bra nog i näsborrarna hennes ända tills i dag.

Hon har bara gått i hagen sedan i tisdags förra veckan, det vill säga tio dagar nu. Och det innebär att hon får skjuta på startandet, kan nog dröja en månad för att det ska bli rättvist för hennes del.

Hon får gå i hage en vecka till innan vi drar igång igen.
Vill inte dra på henne någon hjärtmuskelinflammation eller något i onödan.
Hon hinner nog starta på ändå även om vi förmodligen missar fina och för den delen välkomna pengar genom att vi tvingas stå över nu.

Tidsmässigt hade hon lätt kunnat vinna ett av de delade loppet på Hagmyren, med 50 000 kronor i första pris.

Men så är det.

Helt klart så ska man inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten.

Bonden hade ett för honom mycket passande lopp. Eftersom han inte startat på nästan en månad trodde jag han absolut skulle komma med. Nu gjorde han inte det utan blev tredje reserv.

Att de när tävlingarna var igång strukit tre hästar gjorde inte saken lättare att smälta.

Vi får ser när han kommer ut nästa gång. Vi ska ju ut och resa lite också, så vi får väl se när det passar in i planerna.

Istället för två hästar till start och en förvisso stressig dag, blev det till att ta det lugnt och "softa" i väntan på helgens nattskift på Ortviken. Inget stort midsommarfirande för mig.

Däremot blev det en trevlig lunch som Anette fixat till.
Vi var även och kollade till Daley på betet igår. Ingen av hästarna var speciellt intresserade av oss.
Så de verkar ha det bra.

Fölet Willie Carr har jag inte kollat till den sneaste veckan.

De håller på med en massa tramsande och oroar sig lite i onödan eftersom han inte rätat upp sig helt ännu, istället för att släppa ut honom och morsan på betet och låta dem vara.

Hittills har det varit en dyrbar historia och nu har jag sagt till på Ortsjöns Hästgård att jag inte vill ha några mer utgifter.

Släpp ut dem och låt dem vara ifred har varit mitt råd.

Det brukar vara det bästa

Vi får väl se på nästa räkning om de gjort som jag sagt.

Ha en trevlig helg nu alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar