tisdag 1 februari 2011

Topplistor

Har inte haft speciellt mycket att skriva om den senaste veckan.
Men nu när Svensk Travsports nya hemsida lanserats och jag fått några dagar på mig till att kolla och klicka mig runt lite så har jag upptäckt den väldigt skojiga funktionen "Topplistor"

Där kan man genoma tt välja olika kriterier få fram "egna" topplistor på allt möjligt vad det gäller hästar, ägare, uppfödare och kuskars prestationer.

Föer egen del har jag upptäckt bland annat att:

Parkin är den näst snabbaste fyraårige valacken i Sverige vad det gäller voltstart och medeldistans.

Att ägarkonstellationen Björn Persson, Matfors är 2010 års segerrikaste (flest antal segrar) hästägare med fyra segrar på hemmabanan Bergsåker under 2010 (om man ser till ägare som är skrivna i Västernorrland).

Lär ju knappast få något pris för den bedriften, men ändå ;)

Det finns masssor av sökmöjligheter och det är riktigt skoj att sitta och kolal upp sina förhavanden och hur man står sig mot andra.

Annars rullar det på.

Anmälan i morgon för Prevenue som då antagligen startar på Bergsåker nästa tisdag. Det är lunchtrav och vi hoppas på bra läge.

Parkin tränar på och är nu uppe i åtta intervaller och känns klart bra. Nu blev det byte av hö för honom och Norma vilket kanske sätter ner honom lite.

Prevenue får fortätta äta av det "första" höet som förhoppningsvis räcker en månad till för hennes del.

Därefter troligen vaccinering av både henne och Parkin i slutet på februari / början på Mars och då kan det väl vara lämpligta tt även hon får börja tugga på den nya höleveransen.

Inte optimalt att byta hö under "säsong" men det är som det är när man är lite utlämnad på grund av platsbristen här hemma. Men det har ju gått förut och går säkert bra nu också även om "typerna" av hö är lite väl olika varandra.

Vi hörs

//Björn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar