torsdag 23 augusti 2012

På hemmaplan igen


Parkin skötte sig bra på Gävle, även om jag satte andan i halsen när han galopperade i en provstart straxt innan start. Han brukar ju sällan eller för den delen aldrig galoppera. Nu testade Henke var max gick och det var väl som Stig H sa i TV att det gick ruskigt fort, kanske en bra bit under 10-tempo när han "hakade" i och felade.

I loppet vågade han inte köra fortare än han gjorde från start och då Mellby Sambuca katapultstartade till spets var det inte mycket mer att göra för Henrik än att sätta sig lugn i "vinnarhålet" som den här gången inte blev något vinnarhål direkt.

Jag själv var nöjd med en tredjeplats när loppet blev som det blev kört. Han fick väl inte riktigt chansen i tid. Henke trodde dock inte att han slagit vinnaren True Advantage även om han kommit ut tidigare. Hästen kändes annars bra men kanske saknade rätta "kicken" när luckan kom. I alla fall enligt Henrik, och det såg nog ut så även på reprisbilderna, även om han var fullt godkänd.

Täta starter har jag aldrig varit någon vän av, och förhoppningsvis var det bara starten på Örebro veckan innan (och även resan) som satt i benen.

Nu siktar vi på Skellefteå den 8 september. Sedan får vi se.
Hem kommer han oavsett vad som händer den 1 oktober.
Annars så börjar stallet här hemma fyllas på så smått igen efter sommarens "utflykter".

Danskan är tillbaka här hemma efter att ha varit hos Erik Remnehag i en knapp månad. Med sig fick hon Erik's Redgauntlet som stannar här några dagar när Erik återhämtar sig efter en operation av en axel.


Parkes och Norma på hemmaplan igen. FOTO: Amanda Persson ©


Hemma igen efter drygt två månaders bete är även Norma och stofölet Parkes. Fölet var tjurigt värre att lasta men väl i transporten och sedan hemma har hon skött sig i det närmaste exemplariskt. Janne Falk hjälpte mig att köra hem dom och då passade vi på att "raspa" till hovarna på henne också då vi var två.

Detta skötte hon också utmärkt.

Det är en klok och fin häst som jag hoppas blir en bra travhäst när hon blir äldre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar