fredag 31 augusti 2012

Lugnt just nu

Har inte uppdaterat bloggen på en dryg vecka nu. Det händer inte speciellt mycket i "travväg" att rapportera om.

Hästarna här hemma ser ut att trivas bra. "Gästhästen" Redgauntlet har gått vidare till de "sälla jaktmarkerna" så nu finns bara Danskan, Norma och Parkes här på Storjorden.

Just nu har jag två tomma boxar, varvid en väntar på Parkin som kommer hem efter "kriteriehelgen" och den sista boxen tillhör lilla Parkes som just nu delar box med mamma Norma några månader till.

Avskiljningen sker väl som vanligt vid ca 6 månaders ålder ungefär.

Parkin fick ju stanna en månad extra hos Henke efterrsom han blev kvar i Silverdivisionen och startar nu närmast nästa helg i Skellefteå och deras V75 omgång.

Tråkigt dock att legenden Stig Lindmark, banans klart största profil genom åren avled under veckan som gick. Kommer ihåg att jag kört mot honom i något lopp i början av 1990-talet.

På tal om dödsfall så ska jag idag iväg på begravning då min svärmor ska begravas i Stöde kyrka.

Aldrig roligt med begravningar.

Dock kan det ibland kännas som en välsignelse när väl döden kommer, dock känns det lite väl tidigt i svärmors fall. 67 år är ingen ålder. Men sjukdomar råder man inte över.

Men nu över till andra trevligare grejer.

På tal om starter är tanken den att Danksan, Proud Bee ska ut på Bergsåkers lunchtrav den 11:e september. Det är oerhört svårt att hitta lopp för en danskfödd häst i hennes klass.

Många vanliga lopp och alla lopp upp till typ Bronsdivisionen, är ju stängda för utländska hästar.

Tänk på detta ni som tänker handla "utomlands ifrån" att det är viktigt att hästen antingen är riktigt bra eller har lite pengar på sig.

Nu blir det ju nästan en månad sedan senaste starten. Bara att hoppas att formen fortfarande sitter där.

Nu ska jag ut och köra henne i regnet som bara öser ner över Matfors.

Annars så är jag tillbaka i arbetslivet igen efter att ha haft semester sedan mitten av juli. Inledde med två 12-timmars pass men är nu ledig igen till nästa söndag.

Skapligt jobb man har...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar