torsdag 19 september 2013

Hemma igen

Jaha då var en vecka i den grekiska övärlden över för den här gången.

Återigen var vi till Karpathos, denna fantastiskt trevliga ö där man alltid känner sig välkommen. Bra väder hela tiden, några regndroppar ena dagen men annars kanon.

Här hemma blev det som vanligt.

Nästan varje gång jag åker bort så ställer någon av hästaran till det för sig själv.

Det har varit allt möjligt som inträffat under semesterresorna så man undrar ju om det är någon högre makt som inte vill att jag ska få fara bort.

Den här gången var det Bonden som ställde till det för sig.

Igår morse ringde Amanda och talade om att han var svullen i en has och att han hoppade på tre ben när hon skulle ta ut honom ur boxen.

Amanda tempade och han hade feber så jag ringde Janne Falk som åkte ner och tittade han med, sedan var det var bara att ringa distriktsveterinären.

Amanda hittade ett sår på insidan benen ovanför hasen som det vätskade ur så han hade troligen rivit sig på någon buske och sedan fått något skit i såret så det blivit lymfangit.

Veterinären skrev ut Penicillin och Metacam. Dessutom hittade hon något fel i ett öga!

Han hade ju en liten suddig fläck när han kom, men nu såg det annorlunda ut. Så vi får väl se vad vi gör åt detta.

Helt klart är att han blir struken på Östersund på lördag.

Jävligt synd då han fått perfekt utgångsläge över en
distans jag tror passat.

Ska väl släppa ut honom i morgon så han får röra sig lite då han stått inne sedan igår morse förutom en liten promenad igår.

De övriga verkar ha klarat sig utan missöden.

Erik Remnehag har kört Parkin och tycker att han känns bra. Ska ut med honom på en liten tur imorgon för att se att alt är OK inför måndagens start på Solänget.

Han var ju inte som bäst senast och med mig i sulkyn på måndag ska man väl inte heller räkna med några stordåd, med tanke på hur "vår" historik ser ut.

Det ska bli kul dock då vi fått ett vettigt smygläge.

Vi hörs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar