tisdag 24 september 2013

Samma lika

Det blev ingen succé med Parkin igår.

Hästen kändes piggare och smidigare i värmningen än han gjorde på Dannero men i loppet ville han ingenting från 500 kvar ungefär.

Troligast berodde det väl på att det var jag som körde.

Han bryr sig föga eller lite om att ta i när jag begär lite av honom. Det har tydligen inte blivit någon skillnad på den fronten. Nu stannade han mer eller mindre helt i sista sväng vilket är för dåligt.

En annan ursäkt har jag dock och det är att han hade dock trampat igenom rejält på bakkotorna så att han blödde under kotorna efteråt.

Så här i efterhand kanske jag inte skulle ha kört barfota runt om. Även om hovarna tillät det, så var banans beskaffenhet inte optimal.

Problemet som uppstod var att de självhäftande powerflex-bandaget som jag använde för att skydda honom mot genomtrampen, lossnade på båda benen i vätan, och då blev han helt oskyddad mot nedslagen.
Det är väl troligen så att det gjorde väldigt ont därefter och då gav han kanske upp?

Det häxade även lite i loppet men vi hamnade ändå skapligt till men vad hjälpte det. Per Linderoth tyckte att jag skulle ha böter och avstängning för att jag smet ut i tredje par ytter efter 500 meter men som tur var tyckte de som bestämmer inte lika.

Tråkigt hur som helöst.

Nu får han träna på i några veckor så provar vi på Umeå den 10:e.

JAG kör inte då.

Troligast kör jag honom aldrig mer i lopp överhuvudtaget.

Det är ingen mening.

Å andra sidan finns det ju inga snabblopp längre någonstans häruppe, så vi får väl se vad vi ska hitta på om det ska bli några mer starter efter Umeå.

De andra hästarna går mestadels i hagen just nu men imorgon måste jag försöka få tid till att köra både Bonden och Parkes.

Bonden har ju fått penicillin men ser bra ut nu och borde komma igång igen lite snabbt. Han har också ett lopp på Umåker samma dag som Parkin.

"Lilltussen" har jag helt enkelt inte haft tid att köra mer än en gång sedan jag kom hem. Hon hostar lite från och till men verkar fin i övrigt.

Tidsmässigt är det kaos. I och med vattenskade-arbetet inne som tar oerhört lång tid och är långt ifrån färdigt så har jag insett att jag måste ha ett nytt ställe att byta om till hästkläder på.

Tidigare hade jag en väl-isolerad (nåja) garderob, där jag hade de hästkläder som jag bytte om till innan jag gick ut i stallet. Nu får jag gå ut på logen i kalsongerna och byta om där.

Vilket börjar bli jävligt kallt.

Jag hade tänkt bygga ett omklädningsrum i framtiden, men nu har nöden tvingat fram detta bygge redan nu.
Och det måste bli klart så fort som möjligt innan jag förfryser mig. Så nu är det fullt upp med att vara snickare, samtidigt som det ska skos, mockas och köras hästar.

Dessutom ska allt annat skötas som vanligt. Tur att jag har frivecka i alla fall.

Jag hade ett oisolerat förrådsutrymme i anslutning till logen som är ca 3x2 meter som jag nu städat ur, och kapat upp för en ny dörr åt lämpligt håll. Reglat för isolering och allt sånt förarbete. Idag så blev jag klar med golvet och halva innertaket. Imorgon hoppas jag bli helt klar med innertaket och isoleringen av innerväggarna.

Golvet i det nya omklädningsrummet är nu på plats. Bara resten kvar. Foto: Björn Persson ©

Jag är ju ingen "händig" kille egentligen, men i år har jag överträffat mig själv med både en spånbod och nu detta omklädningsrum.

Det är ju bra att jag är nöjd med något i alla fall...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar