tisdag 7 januari 2014

Bra början på 2014

Det blev en bra början på 2014 vad det gäller travframgångar.

Quantum Bond överraskade med att bli trea på en väldigt tung bana i fredags på Bergsåker och belönades med 7 600 kronor för den insatsen.

Han stökade lite från början när vi vände upp i vanlig ordning, men efter lite pareringar gick han iväg och han fick sedan ett fint lopp i rygg på den som blev tvåa, där vi låg mest hela tiden förutom i sista sväng då jag stannade kvar i andra spår när denne gick ut i tredje.

När jag sedan vek ut på upploppet trodde jag faktiskt att jag skulle vinna för han kändes fantastiskt stark och fin just då, men han "fegade" ur lite när han blev ensam. Sedan blev det inte bättre av att snöret till ryckhuvan gick av när jag försökte få av den mitt på upploppet heller. Han stannade nästan till och bröt ut lite då. Trött var han inte, men han tror inte riktigt på sig själv den sista biten.

Han har väl fått för mycket stryk när han redan varit trött tidigare och sånt sätter sina spår i självförtroendet. Nu körde jag hela loppet med bakvänt spö och gungade lite istället sista biten.

Förhoppningsvis blir han ändå bättre på avslutningarna också framöver...

Det jag är mest oroad över är att han fortfarande är lite halvstirrig i defileringen och i provstarten nu också, men vet man bara vad som väntar så är det lugnt även om det "utifrån" kanske ser konstigt ut.

Nu gör vi ett nytt försök redan på torsdag på Östersund. Han har dock tvingats till ett foderbyte och gått från torrhö till hösilage som är helt annat, så vi får väl se hur det påverkar.

Quantum Bond inledde året med att springa in 7600 kronor genom att bli trea på Bergsåker i fredags. Foto: Björn Persson ©
Parkin tränar på och som det verkar tänker man fortsätta "starta på" på Vincennes. Enligt Sofia Aronssons kontaktman, Greger så är nästa start planerad till den 23:e januari, veckan innan Prix de Amerique. Samma distans och motstånd ungefär som senast. Enligt Satu, skötaren som jag sms:ar med emellanåt, så är allt bra och han tränar som han ska.

Parkes är nybliven tvååring sedan nyårsdagen och hon tränar på. Det är lite svårt att träna som jag vill och hon ligger lite efter vad henens morbror (och mamma med för den delen) låg vid samma tidpunkt. Det hänger dock på vädret och underlaget och det kan man inte göra så mycket åt. Det är bara hoppas på att det blir lite snö snart så att man inte kör sönder henne.

Hon är ganska cool men lite hetsig och gillar inte när det sker överraskningar riktigt. Senast igår kom det en cyklist med någon sorts andningsgrej i ansiktet som lät, i full fart på blankisen på Storjordenvägen precis när vi kommit ifrån gården. Då blev det ett skutt upp i luften och sedan full fart ut på en lägde. Men hon lär sig väl...
På fölmärren Norma växer magen så det knakar och snart så är det halvtid. Ska bli spännande framöver sommaren att se hur det går och vad det blir.

Jag har även bokat Chocolatiers fullbror No Frosting till Prevenue i sommar. Ska också bli spännande att se hur det går.

God fortsättning på er alla!

2 kommentarer:

  1. Jag visste inte att du hade kvar Prevenue?

    SvaraRadera
  2. Jag har skänkt bort henne med villkoret att jag ska ta ett föl ur henne innan hon "skrivs över" så man ser ju det som man vill...

    SvaraRadera