lördag 25 januari 2014

Parkin visade gryende form

I förrgår fick Parkin äntligen en bra resa invändigt, låt vara i femte/fjärde par, och då kunde han spurta bra när han väl fick chansen till en fin fjärdeplats på Frankrikes huvudbana, Vincennes.

Han blev dock avslagen om tredjeplatsen på linjen av en som spurtade ännu ursinnigare längst ut.

Bra insats även av kusken Pierre Vercruysse som verkligen var en positiv överraskning jämfört med de två som kört tidigare. "Färkryss" lyckades hålla "junior" på bettet hela loppet och trots att han körde upp i en vagn och hästen galopperade kort efter några hundra meter (För övrigt bara den tredje galoppen han kostat på sig på 70 starter) så fick han ett i det närmaste perfekt lopp.

Parkin spurtar bra invändigt i Sofia Aronssons gul/röd/vita ägardress till en fin fjärdeplats. Foto: Skärmdump Geny.com

Belöningen blev ca 42 000. Vilket är mer än vad han sprang in i något enskilt lopp under hela fjolåret. Det om något talar väl för att beslutet att skicka honom till Frankrike kan vara rätt, även om det naturligtvis är för tidigt att sia om eventuella framtida framgångar.
Däremot så säger det att det ÄR verkligt bra prispengar i Frankrike. Hade han varit trea haade han tjänat 80 000 kronor. Det är några tusenlappar mer än det numera är om han blir trea i en final av V75 här i Sverige och det har ju visat sig svårare än svårt med tanke på motståndet här hemma.

Väldigt roligt också för Sofia Aronsson med den här framgången, jag tror att hon innan nästan börjat misströsta lite över hur det gått för honom hittills. Vårt avtal gör ju också att det krävs lite prispengar för att det ska vara lönsamt även för henne. Bra jobb av henne och skötaren Satu.

Nu tar vi nya optimistiska tag, och "Fia" skriver även på sin hemsida www.sofiaaronsson.com att hon nu ser fram emot nästa start, som är planerad till Bordeaux den 9 februari. Då blir det bakspår och autostart om man tolkar anmälningslistan rätt.
Ska bli kul med lite "vanlig" distans också efter fyra raka långlopp.

Här hemma ska jag nu ut och köra lite backträning med Bonden som känns som en rund miljon för dagen. Imorgon blir det Parkes tur att få en omgång.
Det har varit kallt några dagar, med uppemot -25 graders kyla men idag visar ter,ometern bara -12, vilket jag hoppas den fortsätter med även i början av veckan då jag arbetar dagspass.

Att vara ute i -25 grader i 12-13 timmar är ingen höjdare för vare sig hästarna eller för mig på grund av frysrisken i stallet, så jag hoppas på att det håller sig runt max -10 måndag/tisdag.

På återhörande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar