måndag 2 mars 2015

Sorglig dag


Idag har det varit en sorglig dag. Parkins halvsyster Norma fick i morse avsluta sina dagar.

Tanken var att hon skulle fått gå kvar till efter sommaren åtminstone, men då hon började halta på ett framben i förra veckan fick jag tänka om.

Ett väldigt tråkigt och ett mycket jobbigt beslut att fatta. Och definitivt det sämsta med att ansvara för djur som man tycker om.

Norma föddes ju här och har varit en del av det dagliga sysslorna i stort hela sitt liv, förutom då hon varit på bete och betäckningar.

Hela hennes liv har ju varit kantat av skador och bekymmer efter att hon föddes "windswept". Detta handikapp har ju gjort så hon var väldigt slitet även om hon i humöret alltid var glad och positiv. Redan som tvååring ville en veterinär ta bort henne på grund av den snedhet i korset hon dragits med hela livet.

Det känns väldigt ledsamt.

Även om det var jobbigt in i minsta detalj, så gjorde jag som jag gjorde med Hibbitt och var med henne ända till det sista andetaget. Det tyckte jag att jag var skyldig dem efter alla stunder vi haft tillsammans.

Vila i frid kära "Strulmaja", även om du inte gjorde några avtryck på travbanorna så var du en härlig kamrat och jag saknar dig redan.

Norma på Bergsåker när det begav sig.

Annars är det inte mycket att rapportera om
Men Parkes var med i licenslopp i torsdags. Dåligt genomförda starter och ett snävt 4:e spår, för en häst som är med och voltar med andra hästar för andra gången i livet, är inte optimalt.

Hon klarade ändå varannan start, tyvärr så var det den första och den tredje. Den fjärde starten, som de släppte iväg, då blev det galopp direkt och vi tappade ca 50-50 meter, men hon jagade ikapp och kämpade sig även förbi en av de andra felfria hästarna in i sista sväng och gick jämsides med den i mål. Alla andra var starthästar och även om de var av varierande kvalitet och hon var lite väl mycklet "entömd" så kom vi imål på en tid runt 25,5 inklusive galoppen.

Hon ser inte halt ut och känns inte så helelr, men det stämmer inte riktigt. Byter bett igen, då hon verkar besvärad i munnen, och provar igen på onsdag.

Bonden känns oförändrat bra i träningen men har varit lite snorig. Verkar OK nu och kändes bra sista hemmajobbet.
Anmäler troligen till Gävle den 12:e.

Fick sms om att Parkins senaste blodprov var OK, så nu skulle han montekvalas igen.

Vi får väl se hur det blir med den saken...

Vi kämpar vidare.

3 kommentarer:

  1. beklagar! Alltid sorgset att förlora någon av sina fyrfota, att det "är rätt beslut" är en klen tröst :( men hon lever vidare i sina avkommor <3

    SvaraRadera
  2. Tack för deltagandet. Det är svårt, men viktigt att kunna ta "rätt" beslut i tid innan lidandet blir för stort.

    SvaraRadera
  3. Väldigt tråkigt att höra. Att vara djurvän ger mycket tillbaka, men kan även vara tufft ibland...

    SvaraRadera