fredag 13 augusti 2010

Sju år sedan

Förra bloggen inledde jag med ett datum som jag refererade till med glädje. Det var det datumet som jag senast hade en vinnare.
Det datum jag tar upp nu är mer av ett datum i ledsamhetens tecken.

Det är exakt sju år sedan på dagen idag den 13 augusti som Hibbitt bräckte ner i sitt bakre vänstra gaffelband på Bergsåker. Han hoppade av banan på tre ben och blev sig aldrig riktigt lik igen. han opererades och gjorde otaliga comeback-försök men det gick inte.

Nu är det start igen på samma dag.

Hade jag varit mer vidskeplig än jag är så har det inte varit med tillförsikt jag sett an dagens start.

Nu är det ju en helt annan häst men annars är det lika läge. En häst som är tippad och som är på väg uppåt i form och som ännu inte nått zenit i sin karriär. Precis som Hibbitt.

Jag hoppas verkligen att inget händer Parkin idag, nu när han äntligen hittat formen. Han tog verkligen fram sitt kunnande förra veckan vid sin första seger och har fått mycket beröm i tidningar och annan media efter segern. Ikväll är han tippad i Börje Anderssons tipsprogram. Se upploppet här och lyssna på Börjes V65-tips (ca 1 minut in i programmet).

Henrik Svensson och hans personal har gjort ett oerhört finrt jobb den här månaden han varit hos dem och jag hoppas att jag inte saboterar detta nu när han kommer "hem" igen.

Många tycker naturligtvis att jag är dum som tar hem hästen.

Men det är ju ett intresse för mig att hålla på med hästar och köra lopp.

Hade jag sett enbart till pengarna hade jag gjort något annat.

Jag är mest glad åt att hästen visat sitt kunnande och även om han aldrig vinner ett lopp till så har han ju visat att han kan.

Och rent ekonomiskt så är det nog ändå så i längden, att de matlappar jag kör in som amatör med honom generar mer pengar i fickan åt mig själv än vad det skulle göra med honom i proffsträning sett över tid.

I dag börjar annars allt återgå till det normala igen. Norma och Prevenue hämtade jag hem från betet mitt på dagen idag och båda verkade väldigt nöjda med att få komma hem då dom genast kom till utgången och dessutom klev på finkan utan mankemang.Norma och Prevenue har varit på sommarbete.

Prevenue får väl ta det lugnt någon dag till innan träningen tar vid. Medan det snart väl är dags att kolla dräktigheten hos Norma.

Hibbitt kommer även han hem en kortsväng på måndag. Sedan bär det av till Delsbo och slakt på tisdag.

Ett tråkigt med ändå välgrundat beslut. Han har fått haft ett bra och innehållsrikt liv som travhäst och avslutet med 2,5 månads frigångsbete kan man inte klaga på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar