fredag 14 januari 2011

Gävle nästa

Det är ju i princip bara Bergsåker som kör trav häromkring just nu och där fanns ju inga passande lopp för Prevenue mer den här månaden så jag hade siktet inställt på att nästa start inte skulle bli förrän andra veckan i februari.

Att det blir start då har jag i och för sig fortfarande i tankarna, men nu har jag hittat ett passande lopp den 20:e på Gävletravets lunchtrav.

Anmälan var i morse och vi fick spår 4:a bakom bilen i ett kortlopp.

Det blev ju rätt bra och även om det är lite hårdare motstånd än vi är vana så känns det ändå som om det är värt resan.

Loppet går som den första avdelningen på V4:an den dagen och kan ses på någon av TV4:s kanaler. Jag har inte riktigt koll på vilken eftersom dom tydligen ändrat upplägg på lunchsändningarna efterr nyår.

Prevenue känns skaplig här hemma men hon är lite besvärlig, precis som hon varit hela tiden även om hon bättrat sig på de flesta punkter. Hon kommer dock på nya hyss hela tiden.

Det senaste är att hon inte vill gå ut ur stallet när vi ska ut och träna.

Det krävs en hel del "lockande och pockande" för att få henne ut ur stallet. Det är ändå bättre än att som hon gjorde ett par gånger tidigare då hon helt enkelt la sig direkt utanför stalldörrarna.

Jag tror faktiskt att det är snön som hon otrivs med.

Tidigare gick det bra även om hon haft lite bråttom iväg när vi väl kommit ut. Och att det svänger tvärt direkt efter vi kommit ut ur stallet har hon fixat utan några större bekymmer.

Nu i vinter däremot så har det blivit värre.

Men så har jag haft rätt så oskottat en bit bakom stallet och förutom just vid utgången så har det blivit att gå i djupsnö ett 25-tal meter innan vi kommit ut där det är plogat och just den biten gillar hon inte som det verkar.

När vi väl kommit iväg då är det inga problem.

Att hon skulle vara i förstadiet till att bli "sta" det tror jag inte heller på, eftersom hon inte alls visar liknande uppförande då vi startat. Då är det inga problem att gå ut ur stallet.

Vi får väl se vad som händer.

Parkin har nu tre veckors träning i kroppen och känns rätt så pigg.

I alla fall emellanåt.

Han har fått "lalla på" mestadels, även om det också blivit en del onödigt våldsam snöpulsning genom skogen för hans del eftersom den stig vi brukar köra på för att komma upp till Kvällsjön och sedan vidare till alla skogsvägar knappt varit uppkörda alls denna vinter.

"Junior" har frustat och stönat och det har sett mer än lovligt jobbigt ut ibland, men han har kämpat på och det är ju ett gott tecken även om jag som sagt mått lite illa över hur han fått slita.

Han får väl hålla på några veckor till med den här typen av träning innan vi börjar med mer backträning.

Det är långt till april.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar