lördag 7 maj 2011

Oerhörd årsdebut

Ja man kan inte säga annat än att det var en oerhörd årsdebut han bjöd på "Junior" där på Östersundstravet igår.

Att han skulle vara så där bra redan kunde jag inte tro, med tanke på hur seg han var där i mars.

Men återigen har Henke visat var skåpet ska stå, och det är ju mer än tydlig att han verkar trivas med Henriks upplägg.

Enkel vinst på 15,5am efter ett lopp där avslutningsvarvet var i tredjespår är starka papper, speciellt när han länsar undan och bara städar av alla med 30-40 meter på de sista 200 metrarna. Tydligen så avslutade han i underkant 10 sista 400 och det är ju gångbart i alla väder.

En riktigt bra häst är han fortfarande alltså.

Prislappen på honom är ju oförändrad från i fjol, så troligast blir han väl kvar i min ägo, men vi får väl se hur långt det bär och vad som händer framöver. Han blir i alla fall kvar minst juni ut hos Henrik, men det var ju bestämt sedan tidigare.

I överenskommelsen oss emellan ingick en start i Amatör-SM så vi får väl se om han är kvar i den klassen när uttagningarna går av stapeln där i början av juli

Tyvärr så klev han ur lägsta klassen på V75 nu och det kanske är väl tufft att direkt gå ut mot hästar med 400 000 på sig men det där överlåter jag åt Henrik då det är han som matchar honom när han är där.

Hoppas han håller ihop bara.

Det gäller att njuta medan flytet håller i sig för rätt som det är tar det slut.

Jag var ju som sagt på begravning och inte på plats i Östersund men skickade min kompis Thomas Hellström som bor där till vinnarcirkeln, och det var ju kul att han kunde vara på plats och hämta hederspris.

Annars är det lugnt.

Inget föl ännu för Norma där på Överby Stuteri och Prevenue verkar klara sig väl så bra i sin ensamhet här hemma. Hon lallar omkring i hagen och äter fortfarande rätt så bra.

Synd att hon inte håller samma form som Parkin bara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar