lördag 14 december 2013

Strömavbrott och Parkin startar igen

Har haft strömavbrott några dagar. Inte så kul vare sig man har hästar eller är utan. Lika illa är det ändå. Har man djur är det bra med reservkraft så att man inte blir utan vatten och liknande.

Det har jag faktiskt investerat i. Tyvärr så provkördes inte grejerna när det var installerat och det fick jag ju lite problem med nu, då strömmen inte räckte alls till vad det var tänkt.

Nu klarade vi ändå vatten, kyl och frys medan spis och annan värme inte var att tänka på. Dessutom låg cirkulationspumpen på en av de säkringar som jag var tvingad att ta bort för att få det övriga att fungera så det var till att elda aktsamt och hoppas på självcirkulation. Det innebar värme på 13 grader i sovrummet och 16 i köket imorse.

Ikväll kom strömmen tillbaka så nu är bekymren ur världen till nästa gång. Elbyrån som fixade installationen för reservkraften skulle komma och mäta upp det hela igen till veckan så får vi se vad som händer. Om det är riktigt eller om aggregatet ger för dåligt. Det skulle kunna ge upp till 6 kw i alla fall och det borde ju räcka lite bättre än det gjorde i alla fall.

Hästarna klarade det hela bra även om Quantum Bond var mer stressad av att ha ett dieselelverk "smattrandes" bredvid hagen än lilla Parkes som inte var lika skärrad. Norma, vars hage ligger en bra bit från de andras brydde sig inte alls. Fick ställa in träningen för de båda körhästarna i fredags då det låg träd både här och där. Men eftersom de vaccinerades i tisdags skadade det inte med några dagars extra vila från träning.

På måndag kör vi igen.

Jag jobbar hela helgen så det ska bli spännande att se om jag får några minuters ledighet för att titta på Parkins lopp imorgon eller om jag får se det i efterhand hemma.

Det lär som om de var positiva och Sofia Aronsson hoppades på pengar i alla fall. Hon skickade ett foto på honom och han ser ju blank och fin ut så han trivs nog i Frankrike.

Parkin ser blank och fin ut. Foto: Sofia Aronsson ©

Vi hörs...

1 kommentar:

  1. inte utan att man skulle vilja göra som Parkin och fly vintern!

    SvaraRadera