torsdag 6 augusti 2009

"Junior" överraskade positivt på "myren"

7 augusti 2009

Igår var det en överraskningens och glädjens kväll för mig på Hagmyrens travbana.

Lille "Junior" eller Parkin som han heter egentligen. Visade att han kanske är en "riktig" häst för första gången.

Det har tagit tid (Ja, ja han är ju bara 3 år men han har varit med länge) för "poletten" att ramla ner.

Men kanske det var ett steg i rätt riktning igår i alla fall, när han från köplats gav sig iväg i tredje spår vid varvningen och avslutade fint till ett andra pris efter ett slutvarv på 1,14,2. Inte illa för en "trögbock".


Parkin - Björn Persson i januari 2009. FOTO: ALN

Han har ju tidigare visat att han har alla ingredienser för att bli en riktigt bra häst, förutom storleken och kanske löphuvudet då, men igår visade han i alla fall upp lite av den varan.

Varför det funkade igår? Ja, det kan man väl undra över eftersom han var precis som vanligt första varvet. Trög och oinspirerad. Sedan så drog jag ur tussarna ur öronen och så fällde jag upp skygglapparna (saker jag gjort förut) och sedan ut i tredjespår och då fick han några muntliga tillsägelser sedan så gick det undan.

Han orkade inte ta sig förbi ledaren, även om jag trodde det i ingången till upploppet. Men han orkade inte riktigt förbi utan stumnade till lite istället mot slutet när jag slutade "härja" med honom och bara bevakade andra priset.
Jag gjorde även några andra smärre förändringar mot sista starten då han också gick barfota (fast man inte registrerade det på Solängets sekretariat).

Jag klippte av en centimeter på ett par lätta boots som han fick ha fram, eftersom jag tyckte han var lite "rullig" på Solänget. Dessutom tog jag bort pinnen till käken på honom, och även en annan liten detalj som jag behåller för mig själv, även om det inte var något revolutionerande. Några "yrkeshemligheter" måste man ju få ha :)

Så här stod det i referatet från Hagmyrens sida: "Parkin trög inledning, fram i spåren 1200 kvar, uppe som tvåa i sista sväng, fullföljde bra utan att hota."
Det var som sagt kul att lyckas.
Han gav 7 gånger lite drygt på plats och det var ju synd att inte fler av Hagmyrens tips på "raketen" gått in, för då hade det blivit fina pengar för dom som följt råden med Parkin som avslutande platsspel.

Jag hoppas verkligen Faster Sigbritt spelat den här gången också. Hon brukar stötta mina hästar på toton med platsspel och i såna fall fick hon ju igen lite grann den här gången.

Nästa start för "stall Storjorden" blir på tisdag.
Då blir det "långresa" för mig och Newyorken. Vi gör en tripp till Gävle och deras lunchtrav. Perfekta förutsättningar för oss med kortlopp, spår två och autostart.
Jag hoppas på en rejäl slant, men räknar inte med något...

Förövrigt så blir det provlopp med Norma på lördag.

Hej då.

3 kommentarer:

 1. Skoj Skoj =)
  Vad är det för tid som gäller på lördag då? =)

  SvaraRadera
 2. Klockan 10 börjar provloppet. Jag åker väl runt 8.15-8.30 skulle jag tro.

  SvaraRadera
 3. Men då kommer jag nog och kollar =) samling 12:15 på thule så.. =) det borde jag hinna med =)

  SvaraRadera