tisdag 11 augusti 2009

"Newyorken" nära "spräcka nollan"

Idag på lunchtravet i Gävle så var det ytterst nära att Newyorken spräckte den förhatliga "nollan" i min segerkolumn.

Allt gick som på räls och som jag hoppats på förhand.

Spetsade, släppte till en av förhandsfavoriterna. Tyvärr dröjde luckan lite för länge innan den uppenbarade sig för att vi skulle få någon riktig chans på segern.

Men hon sköt till bra när hon fick fritt, även om det skulle ha behövts några meter till för att kanske kunna hota vinnaren, även om den gick fort längst ut.


Newyorken längst in på målfotot!

Det känns som om jag "tjänat ihop" till en seger nu snart.
Men man vert aldrig vad som händer.

Men det är inte så dumt att bli trea heller!

Nu tappade vi inga poäng när vi bytte en trea mot en ny trea.
Desssutom kändes det inte som om det blev något "lopp" för henne heller när hon fick gå i ryggar hela vägen, vilken innebär at vi kan anmäla till lopp om en styv vecka igen.

Jag får även rikta en tacksamhetens tanke till Ulf Ohlsson som släppte till lagomt med utrymme för oss att hitta ut i på upploppet. Annars vet jag inte var vi slutat då ledaren nästan stannade framför oss

Det kostade dock Ohlsson lite (och det hör ju inte till vanligheterna, se länk), men han klarar sig nog ändå ;)

Två dagars avstängning och böter fick han "för att ej ha hållit rakt spår på upploppet varav medtävlare haft fördel" (det var för övrigt jag som var "medtävlaren")

Övriga hästar känns det bra med.
Parkin verkar ha tagit loppet på Hagmyren på ett bra sätt och både äter och dricker som en demon.
Kändes fin i senaste "backjobbet".

Kan komma ut även han nästa vecka.

Norma gick provlopp i lördags och skötte detta bra, utrustad med öppet huvudlag den här gången men väldigt nerdövad.

Lite trevande från start och tappade en del från början. Fick ett varv som fjärde häst invändigt och öppnade första 1000 på 1,28.
Fick börja avancera efter ett knappt varv när den framför sackade och vi tappade nog 20-30 meter även på på detta, men hon nådde ändå upp utvändigt ledaren i sista sväng.
Hon kunde inte hänga med denne riktigt in i mål och fick släppa en till framför sig precis innan mål, men avslutade andra varvet efter mycket godkända 24,5.

Lite trög kändes hon på upploppet, men å andra sidan har hon aldrig gått så fort som 26,5/2140 meter så jag är rätt så nöjd.

Gamlingen Hibbitt verkar trivas med livet som pensionär och lekledare åt "Junior", och som det går nu finns det ingen anledning att "plåga" honom något mer.

På återhörande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar