söndag 27 juni 2010

Nu går det dåligt - igen

Ja det är väl som rubriken säger. Nu går det här med travet dåligt igen.
Kollade siffrorna för i år och ligger inte så bra till. Men egentligen så är väl det det vanliga för de flesta som håller på med trav.

Nu blev jag väl lite bortskämd ifjol då det snurrade på bra mest hela året, men tittar man tillbaka på tidigare år så har det ju mest gått halvknackigt med lite inkörda pengar.

I och med fredagens Hagmyrenstart för Prevenue så var det tredje starten i juni och inte en endaste krona in på kontot för någon häst. Det blev inte så mycket i maj heller, men då rann det in i alla fall 10 lappar på kontot efter att April även det gett ett 0-resultat i inkört. Ett ganska uselt facit så här långt.

Varför har det blivit så då?

En orsak är väl att Newyorken, som tidigare varit en stadig pengaplockare, inte kom med i något lopp under en period av 5-6 veckor då hon kändes väldigt fin, och att nu verkar det som om hon tappat formen.

Parkin har väl heller inte rosat marknaden direkt. Har visat upp skapliga resultat i P21-loppen där i maj men det ger ju inte speciellt mycket när han inte visat upp sig från sin bästa sida då det varit dags för "riktiga" lopp. Sedan fick han ju 5000 varje gång han fick minst pengar i treåringsloppen ifjol. I år är det helt andra summor...

Det är väl kanske så att han är för dålig helt enkelt. Jag hoppas dock att jag har fel och han motbevisar mig om detta inom en snar framtid.

Nyförvärvet Prevenue fick ju göra debut i fredags och var precis så nervös som förra ägaren sa att hon skulle vara. Trots dubbla värmningar och duschning och alla möjliga knep så var hon skakig som ett asplöv när det skulle selas.

Hon skötte sig ändå riktigt bra i loppet och var mer eller mindre som ett lås, även om hon rumplade till lite efter 800 meter så höll hon sig på benen, och hade inte Henke varit så optimistisk i sin styrning hade hon nog varit några hack längre fram över mållinjen och tjänat sin första slant sedan hon kom hit.

Han sa själv efteråt att han nog skulle ha stannat kvar i rygg istället för att vrida på 700 kvar eftersom hon gav sig direkt när de kom på henne mitt på upploppet.

Att hon vek ner sig efter att ha dragit "tåget" själv i tredjespår så lång bit, är nog inte så konstigt även om hon är stark så är hon nog inte riktigt i psykisk balans ännu.

Med tanke på hennes tidigare prestationer så var det ändå riktigt bra gjort tycker jag.

Nu får vi se när vi kommer med nästa gång.

Då kör jag själv i alla fall.

Att jag kör själv är väl också en del i uteblivna inkomster kan man ju tänka sig.

Och det är klart proffsen är ju mycket bättre rent kuskmässigt, men å andra sidan så har jag satt upp proffs fyra gånger de senaste två åren och det har gett en inkomst på sammanlagt 2000 kronor, så det är ju inte så hävt det heller.

Nej det är nog bara att "bula" ner huvudet och sluta gnälla och hoppas på en snar vändning.

Knappast på onsdag (lunchtrav på TV4 från Bollnäs) men kanske sedan.

Ha det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar