söndag 26 september 2010

Mission impossible - eller något liknande

I dag är det dags för ett omöjligt uppdrag. Prevenue är en smått omöjlig häst att arbeta med.
Jag har sällan eller aldrig kommit i kontakt med en så stressad häst.

Jag tycker att nu borde hon ha upptäckt att det inte är så farligt att vara här och att alla är snäll med henne men det verkar som om problemen sitter djupare än det vanligtvis gör.

Jag kan inte säga om det är det franska inslaget i stammen eller om det är miljön hon kommer ifrån som är orsaken till hur hon beter sig.

Men rent psykologiskt så har hon stora problem med travträning och det som hör därtill.

Hon är en väldigt snäll häst annars och att gå med henne och sånt utan grejer är inga problem men så fort en sele kommer fram blir hon väldigt vaksam, för att uttrycka det milt.

Det går dock att träna och köra men på slutet så har hon konstigt nog endast fungerat tillfredställande den gången vi var in och körde provlopp för någon vecka sedan.

I träningen här hemma är hon som det verkar hetare och "snurrigare" än tidigare.

Skulle hon inte "kompa" så bra med Parkin som hon gör så har hon nog redan varit härifrån vid det här laget. Nu gör vi en test på Hagmyren, när jag ändå har henne kvar.

Nu är det ju inte bara negativt med Prevenues närvaro här på Storjorden. Exempelvis om man ser till Parkins välbefinnande, som är nog så viktigt med tanke på hans närmaste åtaganden, så är det ju enbart positivt för hans del då han ser ut att må bättrre än någonsin med sin "nya" hagkompis.

Tråkigt ändå att hon inte fungerar då det finns fart och kraft i henne så att hon borde vara en betydligt bättre häst än vad hon är.

Men så är det.

Annars tränar "junior" på bra här hemma inför anmälan till Hagmyrens V75 omgång i början av oktober. Det enda mörka molnet på himlen är att jag eventuellt får leta efter en ny kusk då Henke har en egentränad i samma klass.

Vi får väl se hur det blir men han ska lämna besked innan nästa söndag då anmälan sker. Det finns ju mycket duktiga kuskar men ändå tråkigt om han inte kan köra, då han känner hästen så bra och de fungerar tillsammans, men så är det.

Personligen tror jag att förutsättningarna den här gången med voltstart och medeldistans borde vara mer passande för en riktigt bra placering med min häst, än med den han tänker starta, även om han har form.

Jag har ändå full förståelse om han väljer att gå ut med sin häst.

Det är ju så att en proffstränare är beroende av sina hästägare, för det är ju först och främst tack vare att man har dom bakom sig man kan betala räkningarna.

Å andra sidan på Bergsåker två veckor senare finns det ju även lopp i samma klass som borde passa DEN hästen riktigt bra.

Vi får väl se.

Helt klart är dock att om inte Henke kör så försöker jag med någon av de allra bästa som kommer upp.

I första hand kanske jag kollar med Ulf Ohlsson, som ju är härifrån och dessutom körde Hibbitt så förtjänstfullt. Han har ju säkert sett hästen och vet hur bra han varit här hemma mot "vanligt" motstånd. Sånt ska inte underskattas.

Annars hoppas jag på att någon av de andra toppkuskarna är lediga i vårat lopp.

Vi får väl se.

Först nu Hagmyren i dag.

Kan bli spännande - eller så inte...

2 kommentarer:

 1. Lycka till, eller rättare sagt: hoppas det gick bra idag :-D
  Jag bara måste komma förbi o titta på hästarna.
  Skulle vara så kul.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Du vet att du är välkommen Anette :)

  SvaraRadera