onsdag 1 september 2010

Även dåliga kuskar kan få publicitet

Igår var Parkin och jag favoritspelade.

Jag tror det var första gången i karriären.

Det hade spelarna tyvärr inget för, eftersom jag min vana trogen undvek att vinna även denna gång.

Nu var ju läget inte det bästa och distansen kanske ingen fördel. Hästen gjorde ändå en godkänd insast även om jag önskade att han "tog i" lika bra för mig som för Henke.

För det gör han inte. Då hade jag vunnit det där loppet.

Nu blev det ju även lite uselt kört från min del så ahn är lite ursäktad, men då vi hamnade i tredjepar utvändigt efter en något trevande start, och det var krypkasino därframme, så tyckte jag inte att jag riktigt hade något annat val än att gå på redan varvet kvar.

Nu blev det helt fel då den i dödens svarade ut mig så jag blev hängande i tredje ända tills vi närmade oss sista kurvan, då jag tog mig upp på andra plats.

Den i ledningen stack bara undan in i svängen och vi försökte hänga med, men det var vi chanslösa på. Jag lyckades ändå hålla mig på tredje plats ända till straxt innan målgång då två stycken långt ut i banan slog av oss.

Jag körde ju lite för offensivt och sista biten var det tunga ben. Ändå tycker jag att han borde ha visat lite bättre moral sista biten men då och då är han lite slak på upploppen när jag kör.

Nu gick han väl 13 ett varv i tredjespår och det går väl inte att kräva just något mer.

Den obligatoriska bötesavdraget med 1 200 kronor för "Felaktig drivning" kom med det också.

Med facit i hand skulle jag nog ha suttit kvar där bak och kört på chans till slut i stället. Men då han varit så bra på slutet trodde jag att han skulle kunna fixa det ändå.

Men det är väl "lärpengar" det här också.

Även om jag misstänker att det är sällsynt att en kusk som kört så många lopp som jag och aldrig vunnit får en halvsida i en tidning så skedde det idag.

Döm om min förvåning när en reporter från Östersunds Posten ringde mig när jag var på väg upp till Östersund och ville intervjua mig om hur det var att aldrig vinna lopp eller något i den stilen.

Här är resultatet av den intervjun.

Kul med publicitet är det även om det vore roligare om jag VUNNIT ett lopp innan jag hamnade i tidningen ;)

Nu blir det ny start för "junior" redan på tisdag igen. Då får han åter Henrik i sulkyn för att se om åtminstone min träning håller måttet, även om mina kuskkvaliteter inte gör det.

Annars är det som vanligt. Norma är i alla fall dräktig enligt veterinär Westin som var här och "kände" på henne.


Min 87-årige stallveterinär Kjell Westin - Still Going Strong.

"Wesslan" skulle känna på henne igen närmare jul men just nu det var allt som det skulle.

Jag har även ökat på träningsdosen för Prevenue som jag annars tycker är en svår häst.

Hon har en del omotiverade "dumgalopper" för sig emellanåt i träningen och blandar och ger. Visa gånger är hon väldigt lugn medan hon rätt som det är helt hispig.

Dessutom är hon lite besvärlig att sela, även om hon är mycket bättre än hon var när hon kom hit i våras. Det är väl främnst svansen hon har bekymmer med.

Hon känns annars rätt skaplig när hon springer, och nu äter hon riktigt bra och det verkar som hon så sakteliga börjar lägga på sig åtminstone pyttelite vikt efter sommarens ofrivilliga viktminskning.

Förhoppningsvis kan det bli start i slutet på månaden. Det fanns ett passande comeback-lopp på Hagmyren då.

Hon är dock lite av en rusar-typ så det skulle helst ha funnits ett 1640-meterslopp åt henne.

Äsch, det spelar väl ingen roll egentligen för det blir väl en nolla till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar