fredag 29 oktober 2010

På dom igen

Imorgon är det dags för Prevenue att starta igen. Det har varit svårt att komma med i något lopp då hon har dåligt med startpoäng.
Nu tar jag chansen och startar i ett så kallat B-lopp, ett lopp där man får betala insats för att vara med (i morgon 500 + moms) och man kör om startpoäng och normalt även en lägre prissumma än morgondagens 5000 kronor i första pris.

Nackdelen är väl för dom "fans" jag har och som gillar att spela, är att det inte går att spela till såna här lopp eftersom dom körs utan totolisator.

I vanliga fall gillar jag inte såna här B-lopp men jag kan göra undantag. Hoppas bara det är värt det.

Startlistan blev i alla fall rätt så bra. Det är fyra på start och vi har spår fyra. Bakom oss är det fem hästar till, varav den bäste sprungit in ca 40 000 att jämföra med Prevenues 15 600:- så vi står bra inne i loppet tycker jag.

Hon har som sagt fin form och har lugnat ner sig betydligt. Jag hoppas på god chans att få med oss lite startpoäng inför vintersäsongen

Dessutom är det första loppet så jag bör hinna hem i god tid för att hinna köra någon av de andra här hemma.

Har även gjort klart med min kompis Thomas om vilken uppgörelse vi ska ha när det gäller Lucy Hill, hästen som dök upp här förra veckan.

Så här blir det att jag tar halva hästen och Thomas halva.

Det är en väldigt fin häst som drar ett bakben lite grann. Hon hade slagit sig lite på bakbenen och kotorna men annars såg hon OK ut och är jättefin att köra.


Så här ser hon ut - LUCY HILL som kom till Storjorden den 21 oktober.
Ringde och pratade med Peter Ingves som jobbar hos Petri Puro där hon varit, och han sa att det var en okomplicerad häst som var i princip startklar, men att dom haft problem med att få till henne riktigt eftersom hon dragit det där bakbenet lite grann ända sedan hon kom i träning till dom ifjol vid den här tiden.

Får väl se om mina "balanseringskonster" hjälper henne i rätt väg.

Känns redan bra här hemma i alla fall med min "patentskoning" för hästar som springer så här, men det beror väl på hur det funkar när det är "skarpt läge".

Tänkte i alla fall köra ett banjobb på tisdag för att kolla status.

Eventuellt hade vi tänkt starta redan nästa måndag på Solvalla, där det fanns ett kanonlopp för henne och då Erik Remnehag tänkt sig dit och vi har kunnat åka med honom.

Men eftersom vi inte har fått något "Hästpass" på henne ännu ,och ingen verkar veta vart det är, så vet man ju ingenting om när hon var behandlad sist och såna grejer.

Det är kanske lite chansartat så här tidigt.

Dessutom har ägarhandlingarna precis gått ner till ST i Stockholm och det är väl inte troligt att ägarbytet hinner bli klart i tid så jag hinner få in henne på träningslistan innan tisdagmorgon då det är anmälan.

Men vi har ju ingen brådska egentligen.

Parkin är igång igen och tränar. Han får nu springa lite lättare turer för veterinären. Tyvärr så är det så hårt i marken att det är svårt att träna med någon ordning, så det blir intressant att se hur formen är när det vankas V75-finaler om drygt två veckor.

Vi siktar dit och chansar på att det håller.

Han verkar glad och pigg i alla fall.

Har även krupit på alla fyra i dag och bytt däck på både bil och hästtransport. Det är skönt att ha det gjort innan vintern kommer igång på riktigt.

På återhörande
Förresten glömde nästan att Newyorken startat igen och blev tvåa i ett B-lopp efter ett fint lopp i ryggar. Roligt för snälle Bernt som ringer och berättar hur det går.

Kul tycker jag.

2 kommentarer:

  1. Lycka till med "min" tjej, det går säkert jättebra :-P

    Kram

    SvaraRadera
  2. Oj, vad det händer saker här! Som sagt så har jag tittat in på din blogg en tid (tips från frugan som är "bloggkompis" med Nypan) eftersom jag är lite intresserad av travhästar i allmänhet. Lycka till med Prevenue idag! Jag kommer att följa träningsarbetet med nytillskottet Lucy Hill med stort intresse, så uppdatera gärna ofta! :-)

    SvaraRadera