söndag 10 oktober 2010

Smolk i glädjebägaren

Det var ett fantastiskt avslut på en smått hysterisk vecka.

Det har varit roligt att vara i rampljuset och "Junior" skötte sig utmärkt då han kammade hem hela 50 000 kronor för sitt andrapris.

En smått sanslös summa på ett bräde för att ta sig i mål på en travbana.

Det går inte att vara missnöjd med hästen som gjorde allt som stod i hans makt för att vara först i mål.

Han gav allt han hade och det tog emot rejält sista biten, men han klarade ändå av att behålla andrapriset och gick dessutom den osannolika tiden 13,9 på medeldistans och voltstart. En tid som var en hel sekund snabbare än de 14,9 som är banrekordet på Hagmyren för 4-åriga hingstar och valacker.

Synd att rekorden bara gäller vid vinst.

Han förtjänade dock att vinna kan man tycka efter den prestationen men så är det i trav, ibland är det någon som är bättre. Eller får ett förmånligare lopp.

Jag är glad över framgången ändå. Vi är ju normalt små spelare i ett stort spel och ska egentligen inte kunna hävda oss på den här nivån.

Mindre glad är jag över hur han tog loppet rent fysiskt...

Han var kokhet i hovarna direkt efter och Henke tyckte att han var entömd och inte lika fin som han varit tidigare och rekommenderade veterinärbesök.

Igår kväll var han fortfarande rejält varm, framförallt i bakhovarna.

I morse var hovarna lite "avsvalnade" men fortfarande lite varm. Han var även "småsvullen" i alla fyra kotorna och de "gallor" han normalt brukar ha bak var lite extra ifyllda.

Jag är faktiskt lite oroad över höger bak, för det benet ser han ut att passa sig lite extra för att inte anstränga. Men det är inga svullnader som ser ut som gaffelbandsblödningar, men man vet ju aldrig.

Har jag tur är det bara så att han blev rejält hovöm av att gå barfota i loppet. Banan var mycket hårdare än den normalt brukar vara på Hagmyren och möjligen så passade den inte hans hovar så bra.

Han går dock på alla fyra ute i hagen och det ser i det närmaste helt normalt ut.

Han springer dock inget alls och det är väl inte så konstigt efter gårdagens "mangling" men humöret verkar dock vara på topp, och han smågnäggar lite då och då och spelar med öronen.

Vi får se när det blir något veterinärbesök. Henrik skulle kolla och eventuellt får jag komma på en av hans onsdagstider på ATG-kliniken.

Annars blir det väl PH-vet eller Hudikkliniken så fort det går.

För övrigt ett stort tack till alla er som gläds med mig och tack för alla gratulationer.

Det gäller att njuta medan turen är med en, för det kan som sagt vända fort.

Jag vill även passa på att gratulera min gamle kompis Thomas Hellström vars häst Västerbo Offspring var tvåa i det första V75-loppet. Tror inte det är så ofta, om någonsin två klasskompisar från gymnasiet båda blir tvåa på V75.

Stort grattis, Thomas

2 kommentarer:

 1. kom igen nu parkin och bli kry igen snabbt. jag lovar att inte spela på dig igen !!!

  SvaraRadera
 2. Grattis Björn!

  Lycka till =)

  Här är lite hästar som får behandling mycket på mental och emotionell nivå och blir fysiskt otroligt avslappnade. När de mentala spänningarna släpper så brukar det hända saker i kroppen också, med fysiska upphakningar eller restriktioner =)

  Lite länktips här alltså ;o)

  http://ksbehandlinghast.stillvital.se/#home

  http://eharstrom.blogspot.com/2010/10/en-solig-hostdag-i-tunbyn.html
  bläddra ner en bild


  http://eharstrom.blogspot.com/2010/09/ibland-kan-oro-gora-mig-lamslagen-men.html

  SvaraRadera