onsdag 17 november 2010

Prevenue räddar veckan

Det blev en högoddsare som räddade upp veckan för "Stall Storjorden".

Efter att både "Junior" och nya Lucy Hill "svikit" under helgen var det istället ängsliga Prevenue som nu börjar komma över sina "demoner" och gjorde ett riktigt bra lopp och blev tvåa igår kväll på Östersund, och dessutom bara knappt slagen efter en fin slutpurt då hon gick fortast av alla över upploppet.

Stod i 48 gånger pengarna och var näst minst spelad i fältet och tippad näst sist på V3-rankingen. Det är det jag säger de som tippar har ofta noll koll

Fina 7,89 i platsodds gladde nog Faster Sigbritt som brukar spela.

Prevenue är annars en häst som jag tycker mycket om även om det varit mycket jobb med henne sedan hon kom hit.

Hon är lite av den fula ankungen, eller kanske det svarta fåret, då hon kom hit i slutet av maj var hon ingen rolig häst att köra eller sela. Och hade inga resultat att tala om, mest galopper.

Men eftersom jag gått i Gösta Lodins skola eller kanske framförallt Hans-Erik Skoglunds så har jag sett att det är endast tålamod och vänlighet som hjälper i längden på sådana här hästar.

Det är inte säkert att ens det hjälper, men att fortsätta hålla sig lugn och snäll men ändå bestämd i alla lägen det är vad som gäller tills hästen får förtroende för dig (och även sedan naturligtvis), det är det enda som jag tror hjälper.

Om det sedan räcker till att göra dem till en framgångsrik travhäst det vet man ju ändå aldrig.

Att jag även haft erfarenhet av en del andra "vimspellar eller mest "vimsPELLOR" under årens lopp har naturligtvis stärkt mig i min övertygelse också.

Prevenue är i psyket ungefär som Viviann Brante var, men är en mycket bättre häst. "Vivi" var fullkomligt omöjlig för andra kuskar att ha att göra med eftersom hon litade bara på mig när det handlade om voltning och liknande, de enda gångerna hon sprang någonting eller skötte sig det gjorde hon endast då jag körde (förutom en gång då hon fick pengar i ett lärlingslopp).

Jag får samma känsla med Prevenue att det hänger på en skör tråd det mesta, så henne fortsätter jag att köra själv, oavsett hur det går framöver.

Jag tror det blir tillräckligt bra ändå


Prevenue spurtar in som tvåa på Östersundstravet igår kväll

Parkin körde jag hemma igår och allt var precis som vanligt. Han gick sina nio intervaller i backen med spetsade öron och löpvillighet!

Måste ha varit mjölksyra eller något på Gävle för något fel på honom verkar det inte vara i alla fall.

Anmälan i morgon till Bergsåker.

Jag kör bort min 5:a från Östersundsstarten i somras. Går han bra fortsätter vi december ut i alla fall. Är han som på Gävle blir det vinterträning och ingen mer start förrän till våren.

Lucy har vilat några dagar sedan loppet men körs imorgon igen. Blir inte riktigt klok på hennes trav.

Men vi får väl se vad vi kan hitta på.

Hej svejs

1 kommentar:

  1. Jag säger ju det, det ska till "min" tjej för att det ska hända något. :-D
    Lycka till i morgon med bägge 2.

    Kram

    SvaraRadera