torsdag 7 april 2011

Dannero-start

På söndag bär det iväg till Dannero travbana utanför Kramfors för start med min för dagen enda starthäst, Prevenue. Det ser på förhand ut som ett skapligt lopp för hennes del.

Nu är det ju alltid svårt med tillägg på kortlopp men en bra slant hoppas jag på med tanke på motståndet.

Nu vet jag inte riktigt var hon står formmässigt.

Hon är ju lite knepig att räkna ut.

Senaste passen hemma här har hon varit lite ovillig för ovanlighetens skull. Men hon gillar ju inte alls när hon får dåligt med fäste och den "sörja" som vi tränat i på slutet har nog bidragit till att sätta ner hennes humör lite.

Jag hoppas på den förklaringen.

Hon har "småhyttat" åt mig och nästan vägrat att springa fortare än knapp "joggingfart" vissa bitar, så vi får väl se hur hon beter sig på söndag.

Norma blir allt tjockare och det verkar nog som det är ett föl därinne. Om det kommer ut något levande ska bli intressant att se med tanke på blödningarna i höstas.

Hon ska ju ha om en dryg månad så vi får väl se vad som händer. I dagsläget verkar hon må bra i alla fall och juvren börjar fyllas upp.

Parkin är ju som bekant hos Henrik Svensson sedan mitten på mars, och är nu också haltfri efter trampet han åsamkade sig själv nästan direkt när han kom dit.

Henke verkar i alla fall nöjd än så länge och man har nu börjat intervalla honom så vi får väl se närmsta veckorna vad som händer. Han var ju i det närmaste startklar när jag lämnade dit honom, i alla fall som det kändes på hemmaplan.

Men det är ju som sagt på banan han är trög.

Den som lever får se.

Jag håller även på att ta E-kort, något som innebär att jag får köra släp upp till 3,5 ton när jag är klar med detta. Jag gjorde teoriprovet här om dagen och det blev godkänt så nu är det bara uppkörningen kvar att klara.

Gjorde ett körpass på körskolan idag och har ett kvar sedan så är det skarpt läge.

Ska bli spännade att se hur det går.

Höres.

1 kommentar: